Proiect privind consolidarea şi modernizarea Pasajului Unirii, adoptat de CGMB

Proiect privind consolidarea şi modernizarea Pasajului Unirii, adoptat de CGMB

Un proiect care vizează realizarea, în parteneriat cu Consiliul Local al Sectorului 4, a unor lucrări de consolidare şi modernizare a Pasajului Unirii şi a planşeului şi zonelor conexe şi adiacente care asigură funcţionalitatea şi exploatarea în siguranţă a acestuia a fost adoptat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de miercuri.

Potrivit hotărârii adoptate cu 52 de voturi "pentru" şi o abţinere, Consiliul Local al Sectorului 4 este împuternicit ca, în numele şi pentru Municipiul Bucureşti, să efectueze toate procedurile, achiziţiile şi operaţiunile, precum documentaţii, contractare, obţinere de finanţări, derulare a contractelor sau proceduri de licitaţie, în vederea realizării lucrărilor la Pasajul Unirii.

"În anii trecuţi, Administraţia Străzilor a expertizat atât Pasajul Unirii, cât şi planşeul din zona Unirii, respectiv zonele conexe ş˜i adiacente care împreună asigură funcţionalitatea şi exploatarea în siguranţă a acestui pasaj, constatându-se grave probleme structurale, care necesită ample lucrări de consolidare şi reabilitare, motiv pentru care proiectul de hotărâre propus are un caracter urgent, ce nu poate fi amânat", arată hotărârea.

Conform sursei citate, Piaţa Unirii şi Pasajul Unirii nu se află în administrarea Consiliului Local Sector 4, motiv pentru care se propune realizarea în parteneriat a proiectului. AGERPRES/(A - autor: Iulia Carciog, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...