Proiectul de amnistiere a pensionarilor: Sumele din debite deja recuperate nu vor fi restituite

Proiectul de amnistiere a pensionarilor: Sumele din debite deja recuperate nu vor fi restituite

Sumele provenite din debitele deja recuperate de la pensionari, care au primit bani necuveniţi din vina funcţionarilor, nu vor fi restituite, este precizat în proiectul de lege privind amnistierea fiscală a pensionarilor.

"Proiectul de lege propune scutirea de la plata debitelor generate de interpretări neunitare ale prevederilor legislaţiei din domeniul asigurărilor sociale şi pensiilor pentru toţi pensionarii aflaţi în evidenţa sistemului unitar de pensii publice la data intrării în vigoare a prezentei legi. Proiectul nu are în vedere scutirea de la plată a debitelor care au drept cauză culpa debitorului, materializată în folosirea de către acesta a unor documente eliberate fără respectarea legii sau declararea unor date neconforme realităţii care au avut drept urmare stabilirea eronată a pensiei. De asemenea, actul normativ nu vizează restituirea sumelor provenite din debitele deja recuperate", informează Guvernul.

Executivul a aprobat, în şedinţa de marţi, proiectele de lege privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor, acte normative care vor fi transmise Parlamentului spre adoptare.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?