Proiectul Legii salarizării unitare nu respectă munca muzicienilor și balerinilor; aceștia ar putea fi retrogradați la categoria 3 de salarizare (sindicat)

Proiectul Legii salarizării unitare nu respectă munca muzicienilor și balerinilor; aceștia ar putea fi retrogradați la categoria 3 de salarizare (sindicat)

Proiectul Legii salarizării unitare nu respectă munca muzicienilor de orchestră, din coruri și a balerinilor, iar în acest sens UNI Global Union Media, Entertainment & Arts a transmis o scrisoare Parlamentului prin care solicită amendarea documentului, se arată într-un comunicat de presă al FAIR-MediaSind transmis, marți, AGERPRES.

'Proiectul Legii Salarizării provoacă noi proteste din partea celor mai importante organizații din domeniul cultură și mass-media. După Federația Internațională a Muzicienilor și Federația Internațională a Actorilor, a venit și rândul UNI Global UNION Media, Entertainment & Arts, să protesteze', se arată în comunicat.

Această organizație internațională, ce reprezintă 140 de federații sindicale și bresle cu peste 400 000 de membri afiliați, creatori, tehnicieni și alți lucrători din industriile de media și divertisment din întreaga lume, a transmis un mesaj prin care solicită Parlamentului României să amendeze proiectul de lege pentru a asigura o salarizare corectă a salariaților din domeniul cultură.

"Proiectul de lege al Guvernului nu respectă munca muzicienilor de orchestra, a balerinilor și a muzicienilor din coruri, care au nevoie de mulți ani de pregătire și muncă intensă pentru a deveni buni profesioniști și a oferi o performanță artistică de înaltă calitate. Dorim să subliniem că actuala propunere de reclasificare va crea o discriminare împotriva muzicienilor din orchestră, balerinilor și muzicienilor din coruri față de ceilalți artiști care, pe bună dreptate, rămân la criteriul 1 din lege", se arată în scrisoare.

Muzicienii din orchestre și din cadrul corurilor, informează sursa citată, care au fost până acum clasificați la categoria 1 de muncă, ar putea fi retrogradați la categoria 3 de salarizare.

Ca urmare, se notează în document, carierele muzicienilor din orchestre, dansatorilor și muzicienilor din coruri ar fi grav afectate de aplicarea acestei dispoziții, începând cu anul 2022.

Conform sursei citate, Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind, în calitate de membră cu drepturi depline a Federației Internaționale a Muzicienilor, Federației Internaționale a Actorilor, Federației Internaționale a Jurnaliștilor, Federației Europene a Jurnaliștilor Union Global Union, UNI Media Entertainment & Arts și Confederației Sindicale Naționale Meridian, va face toate demersurile pe plan național și internațional pentru respectarea de către clasa politică a acestui important sector de activitate Cultură și Mass-Media.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa