Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Proiectul privind eliminarea a 102 taxe nefiscale - aviz favorabil în Comisia juridică; votul în plen - marți

Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat aviz favorabil propunerii legislative a PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017, iar marțea viitoare va intra la vot în plen, a anunțat, miercuri, vicepreședintele social-democrat al comisiei, Ciprian Nica.

 

"Analiza pe fond a legii o face Comisia de buget, ea este abilitată să studieze această problemă. Noi ne-am pronunțat ieri după amiază (marți — n.r.) numai pe constituționalitate, în sensul că am verificat dacă se spune care este sursa de finanțare. Nefiind vorba în inițiativa legislativă de nicio sursă de finanțare, bineînțeles că noi am dat un aviz pentru legalitate, un aviz favorabil", a spus Nica la Camera Deputaților.

Întrebat de ce acest proiect de lege este adoptat atât de repede de către Parlament, Nica a menționat că departamentul de specialitate din PSD a decis că acest proiect trebuie dezbătut în procedură de urgență.

"Probabil că în urma unei analize a Departamentului partidului pe problemele economico—financiare și bugetare s-a stabilit că este cazul să reducem aceste taxe. Dacă Guvernul nu s-a pronunțat și nu s-a luat inițiativa, am luat-o noi, parlamentarii PSD. O să vedem ce se întâmplă la vot. Noi ne-am pronunțat, Comisia juridică, ieri după-amiază, o să se întrunească Comisia de buget—finanțe și va discuta fondul problemei. Votul va fi marți", a menționat Nica.

Luni, Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă a PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017.

Propunerea de lege, adoptată cu 89 de voturi 'pentru', 17 'împotrivă' și o abținere, vizează eliminarea mai multor taxe, între care timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin)

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HOPA! Dan Turturică, veste proastă pentru „băieții” care-au pus mâna pe Dăncilă: SUA nu uită și nu iartă!

2 „Aș vrea să renunț la job și să facem sex toată ziua”

3 PORNREVENGE. Site-urile porno sunt încă pline cu numele Anei Birchall

4 Interesant! Magyar Nemzet: De când Dragnea urmăreşte de după gratii zvârcolirile fostului său partid, Gabriel …

5 Cât adevăr în tot ce spune acest om... Tragic...

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară