Proiectul SF în care au investit mulți dintre miliardarii chemați la Bran

Proiectul SF în care au investit mulți dintre miliardarii chemați la Bran

Elon Musk a pregătit petrecerea de Halloween încă din vara acestui an.

Un tweet din data de 22 august 2022 al excentricului miliardar a avut următorul conținut „Neuralink progress update show & tell on October 31st (Halloween)”.

tweet musk

Este vorba despre un proiect revoluționar anunțat de Musk în 2016 și care a făcut progrese în ultima perioadă. Teoretic, pe 31 octombrie, la petrecerea de Halloween anunțată în august, ar fi trebuit să fie prezentată evoluția proiectului la un nivel dezirabil pentru investitori.

Pe de altă parte, în urmă cu doar o săptămână, pe 23 octombrie, Musk a revenit cu un alt tweet în care anunța amânarea lansării: „Neuralink show & tell now on Nov 30”.

În același timp, cel mai probabil petrecerea din România a fost pregătită cu mult timp înainte, iar inițiatorul a decis să n-o anuleze.

Pe lista celor peste 140 de invitați chemați la Castelul Bran se numără mulți miliardari care au legătură cu proiectul Neuralink.

Ambii fondatori Google - Serghei Brin și Larry Page - care vin în România au participat prin Google Ventures la seria de finanțare din 2021 pentru Neuralink.

Ar mai fi Steve Jurvetson și Luke Nosek. Primul a fost fondator Hotmail, ulterior și investitor la Neuralink încă din primii ani, iar al doilea, un alt cofondator Pay Pal, care l-a urmat apoi pe Thiel la Founders Fund (investitor în Neuralink în seria de anul trecut), unul dintre primii investitori venture care i-a susținut lui Musk și compania SpaceX, arată publicația Profit.ro .

Până în 2019, proiectul a atras investiții totale de 158 de milioane de dolari, dintre care 100 de milioane din partea lui Musk.

Coordonatorii Neuralink lucrează la un dispozitiv „asemănător unei mașini de cusut” capabil să implanteze fire foarte subțiri (4 până la 6 microni lățime) în creier. Cipul implantat ar avea sarcina principală de a repara leziuni foarte grave ale creierului și de a vindeca boli precum demența, Alzheimer și alte tulburări neurodegenerative.

Printre altele, ar putea transpune într-o manieră mult mai credibilă realitatea virtuală.

Într-o intervenție din 2021, Musk a spus că dispozitivul a fost implantat unei maimuțe, care a fost capabilă să joace, prin telepatie, un joc de calculator.

Miliardarul s-a arătat încrezător că dispozitivul ar putea ajuta oameni paralizați să meargă din nou.

Experimentele pe oameni ar fi trebuit să înceapă în 2022. Cu toate acestea, nu au mai fost anunțate progrese în cursul acestui an. În același timp, mai mulți coordonatori de rang înalt și-au dat demisia, alimentând criticile asupra proiectului.

Ei anticipaseră să înceapă experimentele cu oameni în 2020;[8], dar de atunci au mutat această proiecție în 2022.[10]


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

4 Așa o fi?

5 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...