„Prompt, disciplinat, meticulos”/Profilul fostului ofițer KGB Vladimir Putin a fost declasificat și prezentat publicului într-o expoziție

„Prompt, disciplinat, meticulos”/Profilul fostului ofițer KGB Vladimir Putin a fost declasificat și prezentat publicului într-o expoziție

Profilul de agent KGB al actualului președinte al Rusiei, Vladimir Putin, este acum prezentată în cadrul unei expoziții de documente declasificate la Arhiva de Stat a Federației Ruse din Sankt Petersburg, relatează Moscow Times.

Putin, care a fost spion în cadrul agenției sovietice de servicii secrete între 1975 și 1991, a spus că trecutul său în KGB l-a pregătit pentru președinție. El a preluat funcția de președinte în 2000 după un stagiu la cârma agenției succesoare a KGB, FSB.

”Camaradul V.V. Putin își îmbunătățește constant standardele ideologice și politice. Este angajat activ în rețeaua de educație a partidului. Își îmbunătățește constant abilitățile profesionale”, arată profilul său.

Profilul său, care este întins pe șase paragrafe, a fost publicat miercuri de canalul de știri 78 și subliniază ”stabilitatea morală” a lui Putin și ”bine meritata autoritate de care se bucură printre colegi”.

Putin a fost repartizat în Germania de Est în 1985, după ce și-a încheiat învățământul superior la o școală KGB din Moscova. Putin a lucrat în Dresda până în 1990, ajungând la rangul de locotenent-colonel. În 1989, a primit medalia de bronz pentru servicii excepționale pentru Armata Populară Națională (forțele armate ale Republicii Democrate Germane din 1956 până în 1990).

În decembrie 2018, The Gaurdian scria că o fostă legitimație a lui Vladimir Putin, emisă de poliția secretă est-germană ar fi fost descoperită în arhivele Stasi. Legitimația emisă pentru ”Maiorul Vladimir Putin” a fost găsită printre dosarele de personal din timpul erei sovietice din Dresda, unde Putin a activat ca ofițer KGB în anii '80.




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA