Promovări în PSD/Penalul Marian Neacșu, vicepremier în viitorul guvern Ciolacu. Un alt penal, judecat pentru evaziune fiscală, Radu Oprea, posibil ministru la Economie

Promovări în PSD/Penalul Marian Neacșu, vicepremier în viitorul guvern Ciolacu. Un alt penal, judecat pentru evaziune fiscală, Radu Oprea, posibil ministru la Economie

Penalul Marian Neacșu, acum secretar general al Executivului, va fi promovat vicepremier în viitorul guvern Ciolacu, susțin surse politice. În plus, un alt penal, Radu Oprea, trimis în judecată pentru evaziune fiscală, va prelua ministerul Economiei – a anunțat chiar Gabriela Firea, acum câteva zile, scrie defapt.ro .

Deputatul PSD de Ialomița Marian Neacșu a fost condamnat în 2016 pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese: el și-a angajat nelegal fiica la biroul sau parlamentar. Instanta a mai stabilit în cazul deputatului PSD un termen de încercare de 2 ani și 6 luni, iar în prezent este considerat a fi reabilitat.

Potrivit procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ, Marian Neacsu, in calitate de deputat, a formulat cererea de angajare a fiicei sale, Cristina Monica Neacsu, in cadrul biroului sau parlamentar si apoi a avizat contractul de munca pe perioada determinata (iulie 2009 – decembrie 2012) in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta

Absolvent al Facultății de Economie al Universității din Craiova, Neacșu a lucrat ca economist la IAS Slobozia, până în 1990. În 2012, el era membru al Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România.

El a urmat cursurile „Tehnici superioare de nutriţie a animalelor” și „Formularea reţetelor de furajare asistată de calculator”.

În decembrie 2021, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că îşi asumă numirea lui Marian Neaşcu în funcţia de secretar general al Guvernului, arătând că premierul Nicolae Ciucă a fost informat cu privire la această propunere.

Foto: Guvernul României

Potrivit Gabrielei Firea, PSD ar urma să-l propună la ministerul Economiei pe senatorul Radu Oprea. În ianuarie 2023, acesta a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru „săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală sub forma autoratului şi spălare a banilor sub forma complicităţii” – potrivit presei locale, care citează Agerpres.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!