Propaganda lui Putin: Armele occidentale, inferioare celor sovietice. Rusia va apăra Belarusul

Propaganda lui Putin: Armele occidentale, inferioare celor sovietice. Rusia va apăra Belarusul

Vladimir Putin a susținut vineri un nou discurs propagandistic, susținând, între altele, că armele livrate de occidentali Ucrainei pentru a se apăra sunt inferioare celor sovietice.

Vladimir Putin FOTO Profimedia

Liderul de la Kremlin pretinde că știe ce gândesc și ce simt liderii occidentali și insistă să refere la conducerea Ucrainei cu termenul „regimul de la Kiev”.

„Astăzi, este evident că susţinătorii occidentali ai regimului de la Kiev sunt clar dezamăgiţi de rezultatul aşa-zisei contraofensive pe care autorităţile ucrainene au clamat-o zgomotos în ultimele luni”, a declarat Putin în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Rusiei.

„Niciun rezultat, cel puţin până în prezent. Lumea întreagă vede cum echipamente occidentale atât de lăudate, prezentate chiar ca invulnerabile, ard, şi pe plan tactic şi tehnic sunt chiar inferioare unor arme de producţie sovietică”, a insistat el, citat de agenția de presă EFE.

Potrivit lui Putin, Ucraina a pierdut „zeci de mii” de soldaţi în cadrul contraofensivei, care a început în a doua săptămână a lunii iunie. În același timp, liderul de la Kremlin a ținut să le dea un imbold soldaților săi, numindu-i „profesioniști” care luptă „eroic”.

Putin susține totodată că arsenalele NATO sunt „în mare măsură epuizate”, iar producția de armament din Occident nu face faţă cererii din Ucraina.

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin a insinuat că Belarusul ar fi în pericol, iar Rusia îl va apăra în caz de necesitate. „Cât despre Belarus, acesta este partea a Uniunii Statale (cu Rusia, n. red.). O agresiune contra Belarusului va însemna o agresiune contra Federaţiei Ruse. Într-o asemenea situaţie vom răspunde cu toate mijloacele de care dispunem”, a declarat liderul de la Kremlin în pofida faptului că Rusia nu a fost capabilă să- apere Armenia în conflictul cu Azerbaidjan.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat