Propaganda rusă susţine că testele de sânge ale prizonierilor ucraineni arată că au fost supuşi experimentelor

Propaganda rusă susţine că testele de sânge ale prizonierilor ucraineni arată că au fost supuşi experimentelor

„Unul dintre exemplele specifice este analiza prelevării de sânge de la militarii ucraineni care au fost capturaţi. Acesta confirmă că pentru o serie de boli, inclusiv cele atipice pentru ucraineni, conţinutul de substanţe corespunzătoare din sânge este de câteva ori, poate de zece ori mai mare decât normele explicabile. Aceasta înseamnă că au fost efectuate experimente relevante pe personalul militar ucrainean, ceea ce înseamnă că au fost efectuate cercetări, dezvoltare şi experimente pe teritoriul Ucrainei în ceea ce priveşte bolile infecţioase extrem de periculoase, care în anumite circumstanţe ar putea fi răspândite”, a declarat luni vicepreşedintele Consiliului Federaţiei, copreşedintele comisiei parlamentare de investigare a activităţilor biolaboratoarelor americane din Ucraina, Konstantin Kosacev, citat TASS.

„Activităţile laboratoarelor biologice din Ucraina şi programul condus de SUA de „reforma” a sistemului de sănătate ucrainean au dus la o creştere incontrolabilă a incidenţei infecţiilor deosebit de periculoase”, a spus Comandantul Forţelor ruse de Apărare împotriva Radiaţiilor, Armelor Chimice şi Biologice, potrivit hotnews.ro.

„Totodată, activităţile laboratoarelor biologice, a căror activitate o monitorizăm încă din 2014, şi programul aşa-zisei reforme a sistemului de sănătate ucrainean implementat de Statele Unite au dus la o creştere incontrolabilă a incidenţei de infecţii deosebit de periculoase şi semnificative din punct de vedere economic”, a spus el.

Kirillov a adăugat că Ucraina, „sub pretextul testării medicamentelor anti-Covid”, a trimis câteva mii de mostre de ser colectate de la pacienţi în Statele Unite, fiind vorba „în primul rând de cele aparţinând grupului etnic slav”.

Imediat după ce Rusia a invadat Ucraina în dimineaţa zilei de 24 februarie, teoria potrivit cărora Ucraina ar dezvolta arme biologice a început să fie răspândită în rândul adepţilor mişcării conspiraţioniste QAnon.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...