Propus pentru arestare în România, Victor Micula este cazat la un hotel de 5 stele în Elveția. Cum au identificat polițiștii și procurorii bihoreni hotelul unde o cameră ar costa aproape 13.000 de euro pe zi

Propus pentru arestare în România, Victor Micula este cazat la un hotel de 5 stele în Elveția. Cum au identificat polițiștii și procurorii bihoreni hotelul unde o cameră ar costa aproape 13.000 de euro pe zi

Procurorii și polițiștii bihoreni au identificat hotelul de 5 stele din Zurich, Elveția, unde este cazat Victor Micula, în cazul căruia s-a cerut arestarea în lipsă în dosarul în care este acuzat că s-a îmbrăcat în polițist și a participat la o percheziție corporală alături de polițiști reali, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Este vorba de The Dolder Grand, unde Micula Jr. a folosit, pentru o perioadă, cel mai scump apartament, Maestro suite, închiriat la un tarif ce porneşte de la circa 13.000 euro pe zi, conform presei locale.

Procurorii și polițiștii care se ocupă de anchetă au identificat hotelul pe baza postărilor publice ale lui Victor Micula și prietenilor săi de pe Facebook, Instagram și YouTube, au mai explicat sursele G4Media.ro. Oamenii legii au analizat anumite obiecte de decorațiuni interioare, spre exemplu mocheta, din pozele postate și cele ale hotelurilor de 5 stele din Zurich și astfel au descoperit unde este cazat Micula.

Instanța din Oradea, desemnată să judece cererea de arestare în lipsă a lui Victor Micula, a amânat  pentru 26 ianuarie, conform portalului instanţelor de judecată, tocmai pentru a-l cita pe protagonist în Elveția.

Potrivit unor surse judiciare, Parchetul solicită arestarea in lipsă a lui Victor Micula pentru că acesta se sustrage urmăririi penale, nu s-a prezentat la audieri și sfidează organele de anchetă. Potrivit acelorași surse, Micula junior s-a refugiat în Elveția și refuză să vină la audieri în România pe motiv că îi este frică de pandemia de coronavirus, după cum a scris pe larg G4Media.ro aici.

Parchetul Tribunalului Bihor l-a trimis în judecată pe Victor Micula, alături de 4 polițiști din Oradea, pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale.

Victor Micula s-ar fi îmbrăcat în polițist și a participat la o percheziționare corporală, împreună cu polițiști reali. În plus, el ar fi avut acces ilegal la bazele de date ale MAI unde a căutat informații inclusiv despre cântăreața de muzică populară Vlăduța Lupău. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia