Prostia nu doare?/Doi suceveni s-au dus până la Kiev să vadă dacă este sau nu război. Stau nemâncați de patru zile și dorm în mașină

Prostia nu doare?/Doi suceveni s-au dus până la Kiev să vadă dacă este sau nu război. Stau nemâncați de patru zile și dorm în mașină

Doi tineri de lângă Suceava au vrut să vadă cu ochii lor dacă războiul din Ucraina este real și au decis să meargă în țara bombardată intens de armata rusă.

Cristi administrează o cafenea în satul Iaslovăţ, lângă Suceava, și a făcut voluntariat în Vama Siret. Cu toate acestea, a avut în continuare suspiciuni și a decis să plece în Ucraina împreună cu prietenul său Samuel, care este frizer.

”Ne-am decis sâmbătă să mergem până în Ucraina să vedem care-i situaţia de acolo, dacă e chiar la fel de grav cum se spune la ştiri.

Am trecut de undeva de 40-50 de checkpoint-uri.Erau oameni cu copiii, cu câini pe care îi scoteau la plimbare, cu bicicletele cu care se plimbau, într-adevăr nu erau la fel de mulţi oameni precum ar fi trebuit să fie, dar erau oameni pe acolo”, a povestit Cristian Lipa pentru Observator News .

Pentru că nu au găsit un loc de cazare, întrucât ucrainenii nu se așteaptă să vină turiști în această perioadă, cei doi au dormit în mașină, nemîncați. Atunci s-au convins că războiul este real. Cu toate acestea, au explorat împrejurimile Kievului.

”Undeva pe la ora 10 s-a dat o rachetă undeva, s-a auzit o bubuitură foarte mare, au început sirenele să sune. Toată noaptea am auzit sirenele.

O început să se audă bombe, împuşcături, am dat cu maşina cu spatele între nişte copaci, într-o pădurice, am stat acolo ascunşi. Se bombardează! Uite sat fărâmat aici-şa. Un sat întreg e fărâmat aici. Uite aici maşini fărâmate, maşini fărâmate de bombe, o biserică fărâmată.

Era totul distrus, în plus de asta, când ne-a oprit soldatul la un checkpoint şi i-am dat paşapoartele, o început să se bombardezele chiar lângă noi. Soldatul după ce a ajuns în şanţ ne-a făcut şi nouă semn, am fugit şi noi acolo, ne-am ascuns, am stat vreo zece minute acolo”, a mai povestit Cristian Lipa.

Cei doi se află deja de patru zile în Ucraina. Potrivit sursei citate, sunt la 140 de kilometri de Kiev, disperaţi să găsească un loc unde să mânânce.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…