Prostu' dracului! Ponta: Mă bucur că opera lui Brâncuși rămâne statului. Felicitări lui Cioloș pentru decizie!

Prostu' dracului! Ponta: Mă bucur că opera lui Brâncuși rămâne statului. Felicitări lui Cioloș pentru decizie!

Prostu' dracului! Penalul a salutat joi faptul că opera lui Constantin Brâncuși - ''Cumințenia Pământului'' - rămâne în patrimoniul statului român și l-a felicitat pe Dacian Cioloș, actualul șef al Guvernului, pentru această decizie. 

"Mă bucur că negocierea începută încă din 2013 s-a finalizat și această operă unică a lui Brâncuși rămâne în patrimoniul statului român — felicitări lui Dacian Cioloș pentru decizie! Aș vrea însă să nu uităm că această operă a fost a României timp de peste 50 de ani și a fost retrocedată printr-o decizie pe care nu am voie să o calific ca să nu aibă iar pretext faimosul și fiorosul CSM să mă sancționeze / și așa 11 milioane de euro din banii românilor pleacă în buzunare private ca să plătim ceea ce era al nostru !!! Bună treabă, nu?", a scris Penalul pe Facebook .

Cât a fost el prim-ministru, aproape patru ani, doar s-a văitat! A pus miniștri la Cultură tot felul de curgători de muci prin platourile de la Antena3!

Premierul Dacian Cioloș a anunțat miercuri că sunt șanse foarte mari ca statul român să reintre în posesia "Cumințeniei Pământului" a lui Constantin Brâncuși.

"Azi (n.r. — miercuri), echipa de negociere condusă de ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, s-a pus de acord cu proprietarii operei de artă pentru un preț de 11 milioane de euro, pentru care statul își poate exercita dreptul de preempțiune. Guvernul va pune o parte din sumă, iar pentru restul intenționăm să organizăm o subscripție publică", a spus Cioloș.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…