Prostu' dracului! Ponta: Mă bucur că opera lui Brâncuși rămâne statului. Felicitări lui Cioloș pentru decizie!

Prostu' dracului! Ponta: Mă bucur că opera lui Brâncuși rămâne statului. Felicitări lui Cioloș pentru decizie!

Prostu' dracului! Penalul a salutat joi faptul că opera lui Constantin Brâncuși - ''Cumințenia Pământului'' - rămâne în patrimoniul statului român și l-a felicitat pe Dacian Cioloș, actualul șef al Guvernului, pentru această decizie. 

"Mă bucur că negocierea începută încă din 2013 s-a finalizat și această operă unică a lui Brâncuși rămâne în patrimoniul statului român — felicitări lui Dacian Cioloș pentru decizie! Aș vrea însă să nu uităm că această operă a fost a României timp de peste 50 de ani și a fost retrocedată printr-o decizie pe care nu am voie să o calific ca să nu aibă iar pretext faimosul și fiorosul CSM să mă sancționeze / și așa 11 milioane de euro din banii românilor pleacă în buzunare private ca să plătim ceea ce era al nostru !!! Bună treabă, nu?", a scris Penalul pe Facebook .

Cât a fost el prim-ministru, aproape patru ani, doar s-a văitat! A pus miniștri la Cultură tot felul de curgători de muci prin platourile de la Antena3!

Premierul Dacian Cioloș a anunțat miercuri că sunt șanse foarte mari ca statul român să reintre în posesia "Cumințeniei Pământului" a lui Constantin Brâncuși.

"Azi (n.r. — miercuri), echipa de negociere condusă de ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, s-a pus de acord cu proprietarii operei de artă pentru un preț de 11 milioane de euro, pentru care statul își poate exercita dreptul de preempțiune. Guvernul va pune o parte din sumă, iar pentru restul intenționăm să organizăm o subscripție publică", a spus Cioloș.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale