Prostul politicii românești este plagiator, hotărâre definitivă a Curții Supreme!

Prostul politicii românești este plagiator, hotărâre definitivă a Curții Supreme!

Ministerul Educației a câștigat definitiv procesul cu plagiatul lui Victor Ponta.

Potrivit Ministerului Educației, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul promovat de Victor Viorel Ponta, ceea ce înseamnă că a câștigat definitiv dosarul cu fostul premier. Soluția urmează să fie publicată și în portalul just.ro.

 Procesul dintre Victor Ponta și Ministerul Educației durează de 8 ani, adică din 2012, atunci când fostul premier a primit verdictul de plagiat de la Comisia de Etică de la Universitatea din București și de la Consiliul general al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

În 2012, revista Nature publica un articol în care ridica unele semne de întrebare privind originalitatea tezei de doctorat a lui Victor Ponta. Atunci Universitatea București s-a autosesizat și comisia de etică a analizat teza și a dat verdictul de plagiat. Ulterior, Consiliul Național de Etică din subordinea Ministerului Educației a spus că Ponta nu a plagiat.

 Verdictul de plagiat pentru teza de doctorat a lui Victor Ponta a fost confirmat și de Consiliul General al CNATDCU, căruia i s-au luat atribuțiile privind analiza tezelor de doctorat de către fostul ministru Liviu Pop.

Cea care a anunțat prima a fost jurnalista Emilia Șercan:

„Știre exclusivă: Victor Ponta a pierdut definitiv și irevocabil la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu Ministerul Educației pentru anularea ordinului de ministru prin care i-a fost retras titlul de doctor în anul 2016. Prin decizia asta, Victor Ponta este în mod definitiv și irevocabil plagiator. 8 ani a durat, cu totul, din momentul în care au apărut informațiile despre plagiatul lui în Revista Nature și până ieri, când Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins lui Ponta recursul. 8 ani pentru a confirma evidența: Victor Ponta este plagiator, iar titlul de doctor i-a fost retras în mod corect de către CNATDCU în 2016.”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”