Protecţia datelor: Italia amendează din nou gigantul Facebook

Protecţia datelor: Italia amendează din nou gigantul Facebook

Autoritatea italiană pentru concurenţă (AGCM) a anunţat miercuri o nouă amendă, în valoare de 7 milioane de euro, împotriva Facebook pentru practică înşelătoare în materie de protecţie a datelor, transmite AFP.

Potrivit AGCM, gigantul social media nu şi-a informat în mod corect utilizatorii cu privire la modalitatea de colectare a datelor lor în scopuri comerciale.

AGCM a aplicat deja companiei Facebook o amendă de 5 milioane de euro în anul 2018, pentru practici comerciale neloiale şi i-a ordonat să adopte măsuri corective.

A doua amendă a fost decisă întrucât Facebook a ignorat ordinele de modificare a practicilor sale, aşa cum i s-a solicitat, a explicat Autoritatea italiană pentru concurenţă. ''Totuşi, nu sunt furnizate informaţii imediate şi clare privitoare la colectarea şi folosirea datelor utilizatorilor în scopuri comerciale'', a precizat AGCM. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?