Protecţie sporită pentru judecătorii Curţii Supreme înaintea unor hotărâri privind avortul şi armele

Protecţie sporită pentru judecătorii Curţii Supreme înaintea unor hotărâri privind avortul şi armele

Un american puternic înarmat a fost arestat miercurea trecută în apropierea locuinţei judecătorului conservator Brett Kavanaugh, la periferia Washingtonului, care voia să-l asasineze pe judecător, iar apoi să se sinucidă.

În timpul interogatoriului, el le-a spus anchetatorilor, între altele, că este furios pe Curtea Supremă în urma divulgării, la începutul lui mai, a unui proiect de hotărâre privind avortul.

Acest text sugerează că cea mai înaltă jurisdicţie din Statele Unite este pregătită să-şi anuleze hotărârea istorică din 1973 prin care a recunoscut dreptul femeilor de a avorta, ceea ce a declanşat manifestaţii în întreaga ţară, inclusiv în faţa locuinţelor mai multor judecători.

O hotărâre a Curţii Supreme în acest dosar, dar şi o hotărâre cu privire la purtarea armelor de foc, urmează să fie anunţate până la 30 iunie şi alimentează temeri cu privire la o creştere a unor tensiuni,

”Azi (marţi), noi am transmis un semnal clar radicalilor de stânga: nu puteţi intimida judecătorii Curţii Supreme”, a anunţat liderul minorităţii republicane în Camera Reprezentanţilor Kevin McCarthy, chiar înainte de adoptarea acestui proiect de lege.

Textul prevede o extindere a protecţiei de care beneficiază judecătorii Curţii Supreme la întreaga familie a acestora.

El a fost adoptat de către Senat şi urmează să fie promulgat de către preşedintele american Joe Biden.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro