Protest al angajaților Spitalului Județean de Urgență în fața CJ Botoșani

Protest al angajaților Spitalului Județean de Urgență în fața CJ Botoșani

Aproximativ 40 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani au pichetat, joi, sediul Consiliului Județean, în semn de protest față de neacordarea unor drepturi salariale, dar și față de condițiile de muncă.

Salariații sunt nemulțumiți de neacordarea tichetelor de masă, neplata drepturilor salariale pentru asistenții medicali care au promovat gradul principal, dar și de neasigurarea echipamentelor medicale și materialelor de protecție.

"A trecut suficient timp de când eforturile noastre nici nu sunt băgate în seamă. Nu se încearcă sub nicio formă să se găsească soluții amiabile de rezolvare a problemelor noastre", a afirmat liderul Sindicatului Sanitar din Spitalul Județean de Urgență Mavromati, Lia Temciuc.

Aceasta acuză conducerea spitalului că a obligat personalul auxiliar și de îngrijire să urmeze cursuri de pregătire profesională pe bani proprii, cu toate că unitatea medicală avea obligația să suporte contravaloarea acestora.

Sindicaliștii mai cer majorarea finanțării pentru sectorul sanitar astfel încât aceasta să ajungă la 6% din Produsul Intern Brut.

Ei amenință că vor ieși în stradă până la soluționarea revendicărilor lor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina