Protest al angajaților Spitalului Județean de Urgență în fața CJ Botoșani

Protest al angajaților Spitalului Județean de Urgență în fața CJ Botoșani

Aproximativ 40 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani au pichetat, joi, sediul Consiliului Județean, în semn de protest față de neacordarea unor drepturi salariale, dar și față de condițiile de muncă.

Salariații sunt nemulțumiți de neacordarea tichetelor de masă, neplata drepturilor salariale pentru asistenții medicali care au promovat gradul principal, dar și de neasigurarea echipamentelor medicale și materialelor de protecție.

"A trecut suficient timp de când eforturile noastre nici nu sunt băgate în seamă. Nu se încearcă sub nicio formă să se găsească soluții amiabile de rezolvare a problemelor noastre", a afirmat liderul Sindicatului Sanitar din Spitalul Județean de Urgență Mavromati, Lia Temciuc.

Aceasta acuză conducerea spitalului că a obligat personalul auxiliar și de îngrijire să urmeze cursuri de pregătire profesională pe bani proprii, cu toate că unitatea medicală avea obligația să suporte contravaloarea acestora.

Sindicaliștii mai cer majorarea finanțării pentru sectorul sanitar astfel încât aceasta să ajungă la 6% din Produsul Intern Brut.

Ei amenință că vor ieși în stradă până la soluționarea revendicărilor lor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

5 Așa o fi?