Protest împotriva lui Gigi Becali. Gest fără precedent al arbitrilor, la toate meciurile din Superliga

Protest împotriva lui Gigi Becali. Gest fără precedent al arbitrilor, la toate meciurile din Superliga

Gigi Becali a avut mai multe derapaje la adresa arbitrilor, însă ultimul a fost de neiertat pentru reprezentanții ”fluierașilor”. Omul de afaceri a avut o remarcă sexistă la adresa arbitrei Iuliana Demetrescu, care a condus meciul FC Voluntari - CS Mioveni, iar arbitrii din România pregătesc un protest masiv împotriva finanțatorul de la FCSB.

Gigi Becali nu vrea să vadă femei în fotbalul masculin. Foto ProSport

Becali s-a arătat deranjat de delegarea „centralului” de 33 de ani la o partidă din Superliga și a răbufnit: „Arbitru a fost o femeie, cu sânii în vânt pe teren. Ați mai pomenit așa ceva? Asta ne mai trebuia. Unde se dezbracă ea înainte de meci? Ce este asta? Știu, așa este în vestul Europei, asta este moda, dar de ce trebuie să facem și noi așa? Du-te la fotbal feminin!”, a spus Gigi Becali, pentru Prosport.

Apoi a continuat derapajul, cu alte comentarii la adresa Iulianei Demetrescu, arbitrul care a fost convocat pentru Campionatul Mondial de Fotbal Feminin, care începe în luna iulie: „Eu n-am jignit-o pe fata aia, arbitră! Dacă lumea a luat-o aiurea și nu mai vor să înțeleagă niște păreri... Bă, e la mintea cocoșului! Bun, arbitre femei, fotbal feminin, faceți cum vă place vouă.

Dar pentru ce să dau arbitră femeie la bărbați? Că n-am văzut asta nici în Anglia, nici în Franța, n-am văzut așa ceva, nicăieri n-am văzut! Atunci faceți fotbal mixt! Bă, dacă-i dă cu mingea-n țâță? Eu am spus-o mai mult în glumă. N-am jignit-o cu nimic”.

Iuliana Demetrescu a intrat în vizorul lui Gigi Becali. Foto Facebook

Iuliana Demetrescu a intrat în vizorul lui Gigi Becali. Foto Facebook

Du-te, tu, femeie la fotbal feminin, du-te, tu, bărbat la fotbal de bărbați și cu asta basta. Sunteți nebuni la cap? Nu mai sunteți sănătoși la cap? Vreți să arătați că sunteți mondialiști? N-ați văzut unde s-a ajuns?”, a declarat Gigi Becali.

CCA și FRF, protest împotriva lui Gigi Becali

Comisia Centrală a Arbitrilor și Federația Română de Fotbal pregătesc un protest împotriva lui Becali. Conform gsp.ro, la următoarele meciuri din etapa 8 , toți arbitrii prezenți vor trage un semnal de alarmă împotriva omului de afaceri, fiind solidari cu colega lor.

Ei au în vedere purtarea unor tricouri cu un mesaj clar împotriva discriminării de gen. Brigada de arbitri va intra pe teren cu aceste tricouri și cu un mesaj clar de protest și le vor da jos înainte de fluierul de start al partidei.

S-a sesizat Comisia de Disciplină

După această remarcă sexistă, secretarul general al FRF, Radu Vișan, a sesizat Comisia de Disciplină și Etică. Federația a emis un punct de vedere oficial pe marginea acestui subiect. Deși sancțiunile pot fi drastice, FRF se va face probabil din nou că plouă.

Regulamentul FRF e făcut pentru fraieri. Foto frf.ro

Regulamentul FRF e făcut pentru fraieri. Foto frf.ro

Federația Română de Fotbal dezaprobă total un asemenea comportament și astfel de declarații care nu sunt demne de a fi reproduse, reafirmându-și principiul de zero toleranță pentru discriminarea de gen. FRF susține egalitatea de șanse și promovează activ implicarea femeilor în toate palierele activității fotbalistice, inclusiv prin promovarea meritorie în roluri de răspundere.

În același timp, FRF le reamintește tuturor celor implicați în fenomenul fotbalistic din România că în fotbal discriminarea de orice natură, intoleranța și rasismul nu sunt acceptate”, a reacționat și FRF.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”