Protest în Republica Moldova în ziua învestirii noului Guvern. Printre participanți, membri ai partidului Șor

Protest în Republica Moldova în ziua învestirii noului Guvern. Printre participanți, membri ai partidului Șor

La câteva zile după ce Maia Sandu a avertizat că Rusia pregătește o lovitură de stat cu implicarea opoziției și a protestelor sale, reprezentanții mai multor partide, între care Șor, au manifestat în fața Parlamentului, invocând situația internă, precum creșterile de prețuri.

Protest în fața Parlamentului de la Chișinău, în ziua învestirii noului Guvern. FOTO: Ipn.md

Zeci de susținători sau membri ai formațiunii politice Șor au scandat joi dimineață minute în șir în fața Legislativului, iar printre revendicări s-a numărat și refuzul intrării Republicii Moldova în NATO, deși până acum țara nu a solicitat în mod oficial acest lucru.

,,Noi suntem poporul. Noi vrem liniște și pace în țară. Noi nu vrem război, NATO nouă nu ne trebuie”, au fost printre mesaje.

Apoi, au solicitat guvernanților să le achite facturile pentru perioada rece a anului.

,,Și nu pentru 12 luni, ci pentru doar trei luni pentru perioada rece a anului pentru decembrie, ianuarie și februarie, acolo unde avem mari dificultăți la achitarea facturilor pentru energie electrică, la achitarea facturilor pentru gaze și la achitarea facturilor pentru energia termică. Noi cerem ca aceste facturi să fie achitate din banii tot ai noștri pentru că granturile pe care noi le vom achita, toate impozitele care noi le achităm cu 21 de procente, care le luați pe spatele nostru tot sunt ale noastre”.

Reprezentanții Blocului Socialiștilor și Comuniștilor au solicitat organizarea alegerilor anticipate.

Avertismentul Maiei Sandu

În data de 13 februarie, Maia Sandu a avertizat că Rusia pregătește o lovitură de stat în Republica Moldova, în care vor fi implicate ,,grupări criminale, precum formațiunea Șor și toate derivatele ei”, persoane din anturajul oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, dar și cetățeni străini, între care din Serbia sau Belarus.

,,Scopul acestor acțiuni este răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău pe una ilegitimă, care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei pentru a opri procesul de integrare europeană, dar și ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei. Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară camuflați în civili care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”, a declarat președinta Republicii Moldova.

Între timp, diversioniștii sârbi au planificat să vină la Chișinău sub pretextul susținerii echipei favorite în cadrul unui meci de fotbal între FC Sheriff Tiraspol - FK Partizan Belgrad, planurile lor fiind zădărnicite de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău.

Reprezentanții Kremlinului au negat că ar pregăti o lovitură de stat în țara vecină și au acuzat partea ucraineană că a lansat aceste versiuni pentru a atrage Chișinăul într-o confruntare cu Rusia. Pe de altă parte, Moscova a lansat amenințări la adresa Chișinăului, dând exemplu "scenariul ucrainean".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!