Protest la Campionatul Mondial. Jucătorii și fanii iranieni au refuzat să cânte imnul și au huiduit VIDEO

Protest la Campionatul Mondial. Jucătorii și fanii iranieni au refuzat să cânte imnul și au huiduit VIDEO

În semn de protest față de regimul de la Teheran, jucătorii naționalei Iranului au refuzat să cânte imnul țării în deschiderea primului lor meci de la mondialul din Qatar. Din public, miile de fani au fluierat și au huiduit, relatează Le Figaro.

Un gest de sprijin pentru victimele manifestațiilor aspru reprimate din țară, timp de două luni. Conform sursei citate, pe bancă, un membru al delegației a fost văzut cântând imnul. Unii susținători iranieni au fluierat imnul, uneori afișând bannere cu mesajul „Femeie, viață, libertate”. În zilele premergătoare meciului, căpitanul echipei Alireza Jahanbakhsh a spus că jucătorii vor decide „în mod colectiv ” dacă vor cânta sau nu imnul național.

FOTO Captură video

Căpitanul echipei naționale de fotbal a Iranului, Ehsan Hajsafi, a vorbit luni, 21 noiembrie, în public împotriva situației din țara sa, în care protestele care durează de peste două luni sunt reprimate violent, chiar înainte de meciul de deschidere al echipei sale împotriva Angliei la Cupa Mondială din Qatar.

„Situația din țara noastră nu este bună"

Vorbind în fața presei înainte de meciul de luni, 21 noiembrie, Hajsafi a spus că jucătorii „îi sprijină pe cei care au murit” în proteste.

Trebuie să acceptăm că situația din țara noastră nu este una bună și că oamenii sunt nemulțumiți”, a declarat fotbalistul.

Înainte de toate, aș vrea să transmit condoleanțe tuturor familiilor îndoliate din Iran. Vreau ca oamenii să știe că suntem alături de ei, că îi sprijinim și că îi compătimim. Nu putem să mai negăm că situația nu e bună. Și jucătorii știu asta. Tot ce avem noi, avem de la ei. Trebuie să luptăm, să jucăm cât de bine putem, să dăm goluri și să aducem rezultate curajosului popor iranian”, a adăugat Hajsafi.

Naţionala Iranului joacă la Cupa Mondială în grupa B, cu Anglia, SUA şi Ţara Galilor. Iranienii au programat primul meci luni, cu Anglia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...