Protest la Parlament / Cărbunaru: Premierul i-a cerut ministrului de Interne să protejeze integritatea instituţiilor statului descurajând violenţa

Protest la Parlament / Cărbunaru: Premierul i-a cerut ministrului de Interne să protejeze integritatea instituţiilor statului descurajând violenţa

Premierul Nicolae Ciucă a discutat marţi cu ministrul Afacerilor Interne şi i-a cerut să protejeze integritatea instituţiilor statului, aplicând legea şi descurajând orice tip de violenţă, având ca prioritate protejarea românilor, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, în contextul protestelor care au loc la Palatul Parlamentului.

"Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţie, dar acesta trebuie să fie paşnic şi să se încadreze în limitele legii. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne şi i-a cerut să protejeze integritatea instituţiilor statului, aplicând legea şi descurajând orice tip de violenţă, având ca prioritate protejarea românilor", a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Marţi, aproximativ 1.500 de susţinători şi parlamentari AUR protestează în zona Palatului Parlamentului faţă de introducerea certificatului verde COVID şi a restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

Maşinile ambasadelor Japoniei şi Statelor Unite în România au fost vandalizate de către protestatari, în curtea Senatului, potrivit unor surse. Sursele citate au precizat că un oficial al ambasadei SUA a avut o întâlnire cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu. Ulterior, Florin Cîţu a plecat de la Senat, iar întâlnirea cu ambasadorul Japoniei nu a mai avut loc.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a informat că va face demersuri pentru identificarea şi sancţionarea organizatorilor şi participanţilor la protestul de la Palatul Parlamentului care au încălcat cadrul legal în vigoare.

Mai multe forţe ale jandarmeriei au fost trimise în zonă pentru asigurarea ordinii publice, în contextul în care circa 100 de persoane au pătruns în curtea Palatului Parlamentului, în timpul acestui protest. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...