Protest URIAȘ în București/România TV și Antena 3 rostogolesc ideea „tentativei de lovitură de stat”! Numărul protestatarilor a depășit bine 30.000!

Protest URIAȘ în București/România TV și Antena 3 rostogolesc ideea „tentativei de lovitură de stat”! Numărul protestatarilor a depășit bine 30.000!

Circa 30.000 de oameni (estimari ale ziaristilor) au participat duminica seara la un protest masiv impotriva proiectelor Guvernului privind gratierea si modificarea Codului Penal. Manifestatia a fost organizata pe Facebook sub sloganul "NU Legii Gratierii Si Amnistiei" - si-au anuntat participarea peste 8.000 de persoane. Oamenii s-au strans incepand cu ora 17.00 la Piata Universitatii, dupa care au marsaluit spre Guvern, mergand apoi la sediul PSD si sediul ALDE, protestul incheindu-se in jurul orei 21.30. Protestul a fost pasnic, oamenii cerand renuntarea la cele doua ordonante de urgenta. Presedintele Iohannis a venit pentru circa zece minute la miting, in Piata Universitatii.

Mitinguri au avut loc in aproape toate marile orase din tara, cu participare masiva in Cluj, Iasi, Timisoara sau Bacau. 

Duminica au fost proteste anti-amnistie si gratiere si in mari orase europene, unde romanii s-au strans si au cerut renuntarea la proiectele de OUG ale guvernului. 

Romania TV si Antena 3, televiziunile conduse de Sebastian Ghita si Dan Voiculescu, au acuzat permanent manifestantii ca vor sa dea o lovitura de stat, sa rastoarne guvernul prin forta. Dupa ce Iohannis a aparut in Piata Universitatii, moderatori si invitati de la ambele televiziuni l-au acuzat direct pe Iohannis de tentativa de lovitura de stat.

Romania TV a fost campioana stirilor false: a relatat ca manifestantii au fost platiti cu 50 de lei, iar cei care au venit cu caini au primit 30 de lei suplimentar. A spus ca un jandarm a fost grav ranit. A spus ca intre manifestanti au fost infiltrati huligani din galeriile de fotbal. Au spus ca reporterii si cameramanii lor au fost agresati, in conditiile in care au existat doar huiduieli la adresa lor.

Romania TV a incercat si o provocare fatisa: a adus in mijlocul demonstrantilor de la Piata Universitatii cateva personaje extrem de dubioase, care au cerut tipand "respectarea drepturilor omului" si gratiere".

In ciuda tuturor acestor tentative de manipulare, la protest nu a fost inregistrat nici un act de violenta sau agresiune.

Cele mai des utilizate sloganuri:
"PSD, ciuma rosie"
"Bucurestiul cere fara gratiere"
"DNA, nu uita, noi suntem de partea ta"
Dragnea, nu uita, vrem si cartea ta!
"Ghiță TV, o mizerie" si "Antena 3, niște derbedei".

Imagini VIDEO cu protestul din Bucuresti 

21.31: Inca o oprire la sediul PSD, cu scandari si huiduieli. O echipa a Antenei 3 e huiduita

21.23: Protestul incepe sa se stinga. Multe grupuri pleaca, altii pleaca inapoi spre Piata Victoriei

21.11: Multimea a ajuns la sediul ALDE de la Arcul de Triumf si striga "Tariceanu nu uita, asteptam si cartea ta!"

 21.06: Inca o imagine de sus cu Piata Victoriei plina de oameni (credit foto: Dan Mihai Balanescu)

21.01: PSD ciuma roșie e sloganul preferat. Grupul de manifestanti s-a pus iar în miscare pe bd. Kiseleff spre Arcul de Triumf. Unii striga "Hai la ALDE!"

20.56: Se canta imnul in fata PSD. Numărul oamenilor scade încet, dar în continuare bulevardul e plin pe o distanta considerabila

La sediul PSD...

20.40: Moderatoare RTV: Sunt informatii ca manifestantii au fost platiti cu 50 lei de persoana si 30 de lei de caine

20.39: O imagine exceptionala cu Piata Victoriei plina pana la refuz (credit: Cristian Vasile):

20.32: Multimea a ajuns in fata sediului PSD și scandează: „Ieși afară, javră ordinară!”

20.31: Cand a trecut pe langa Ambasada Rusiei, multimea a scandat: "Rusia, Moldova nu-i a ta!"

20.17: In drum spre PSD, multimea striga: "Dragnea nu uita, asteptam si cartea ta!" si "PSD ciuma rosie!"

20.15: Multimea a plecat spre PSD, cordonul de jandarmi s-a dat la o parte in aplauzele oamenilor

20.13: Multimea merge spre sediul PSD din Bd Kisellef

20.01: Circulatia in Piata Victoriei e blocata total, piata e plina complet, asa cum nu am mai vazut demult. Estimare noua: posibil 30.000 de oameni

19.30: Numărul protestatarilor a depășit bine 20.000! Manifestantii striga "Pentru hotie, sa stea la puscarie!"

19.22: Primii manifestanti au ajuns la Guvern, in Piata Victoriei

19.04: Multimi uriase in alte orase: 4000 la Timișoara, peste 3.000 in Cluj, peste 2.000 in Iasi

UPDATE 19.00 „O gaşcă de oameni politici, cu probleme penale, vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept. Aşa ceva nu se poate admite! Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi“, a declarat Iohannis, prezent în mijlocul protestatarilor.

18.50: Coloana acopera toata lungimea celui mai mare bulevard din Bucuresti, Magheru 

18.41: Coloana de manifestanti se intinde pe tot Bd. Magheru, de la Romana la Universitate. Estimarile ziaristilor sunt de peste 15.000 de oameni in acest moment

18.40: Iohannis a plecat de la protest dupa ce a stat de vorba cu oamenii

18.34: Imagini video cu miile de protestatari:

18.28: Se striga "Iohannis e cu noi", "La guvern", Bucurestiul cere "Fără gratiere!"

18.26: Coloana de peste 10.000 de oameni a plecat spre Guvern

18.22: Numarul protestatarilor a ajuns la 10.000, potrivit mai multor reporteri HotNews.ro aflati la proteste

!!!!!!!!!!!!! 18.21: Iohannis a venit la protestul de la Universitate

18.15: Protestatarii au blocat circulatia la Piata Universitatii, oamenii de la Fantana au facut jonctiunea cu cei de la Teatrul National. Peste 7.000 de oameni la protest

18.14: In Piata Universitatii sunt peste 6.000 de oameni

18.10: In piata au ajuns si Raluca Turcan (presedinte interimar PNL) si Robert Turcescu (deputat PMP), care au postat clipuri de la protest. Si liderul USR Nicusor Dan anuntase ca va participa.

18.01: Bucuresti: Protestatarii au ocupat si scuarul din fata Teatrului National, dupa ce umplusera deja piateta de la fantana. Numarul e peste 5.000

18.00: Ce striga protestatarii: "Dragnea nu uita, pușcăria e a ta", "Fără amnistie, va vrem la pușcărie", "jos Iordache"

17.58: Klaus Iohannis ar putea ajunge la protest - surse

17.57: Circa 5.000 de oameni la Piata Universitatii, la Fantana de la Arhitectura si in fata Teatrului National. Se striga "PSD si Antena 3, sunteti niste debedei".

17.50: RTV a adus in mijlocul manifestantilor o doamna care urla isteric ca vrea gratiere. Manifestantii huiduie puternic echipa RTV, condusa de Corin Dragotescu

17.48: La Piata Universitatii au ajuns deja peste 3.000 de oameni

17.40 Circa 300 de persoane sunt adunate pe trepte la Teatrul National. In Piata sunt in total peste 2.000 de manifestati

17.33 Aproximativ 1.500 de protestatari la Universitate. Jandarmeria face apel la megafoane ca manifestatia sa fie pasnica.

Se mai striga "Antena 3, niste derbedei" si "Ghita la puscarie"

17.22 Circa 1.000 de oameni adunati. Se striga "DNA sa vina sa va ia" si "DNA, nu uita, noi suntem de partea ta"

17.18 Sunt circa 600-700 de persoane adunate la aceasta ora in zona fantanii, care in continuare nu este curatata de zapada pe trotuar

17.14 Se scandeaza "PSD, ciuma rosie". Lumea continua sa se adune, numarul creste de la minut la minut

17.11 Romania TV este singura televiziune care transmite live din mijlocul protestatarilor. Corina Dragotescu e huiduita. Se striga: "Sclavii lui Ghita"

In acelasi timp, postul de televiziune titreaza pe burtiera: "Iohannistii ataca jurnalistii Romania TV", "Protestul iohannistilor pentru daramarea guvernului PSD", "Ei sunt iohannistii!"

17.08 Circa 300 de manifestanti sunt acum la Universitate. Se striga "Jos Guvernul si "Fara amnistie"

 17.00 Aproximativ 100 de persoane s-au adunat deja in zona fantanii de la Universitate; numarul lor creste rapid

 _____________


Amintim ca, saptamana aceasta, mii de persoane au iesit in strada, in Capitala, dar si in tara - Cluj, Iasi, Sibiu sau Timisoara, pentru a protesta fata de proiectele elaborate de Guvern privind gratierea unor pedepse si modificarea Codului penal.

Ce spun initiatorii manifestatiei despre motivele organizarii acesteia:

Acesta este un event facut in urma declaratiilor repetate si semnalelor privind posibila gratiere a unor fapte de coruptie sau schimbarii unor legi fara consultarea publica sau fara a tine cont de punctul de vedere al altor institutii.

*Guvernul a incercat sa adopte miercuri Ordonanta de Urgenta cu modificari importante in legislatia penala.

*Vor putea fi gratiate pedepse si dezincriminate fapte fara dezbatere publica (2200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul in serviciu, vizat de ordonanta). Totul fara consultarea CSM.

*Acum multi ani nu existau politicieni anchetati sau condamnati. Daca erai un amarat mort de foame care fura o paine, riscai ani de puscarie. Daca erai parlamentar si furai organizat un hotel, o fabrica sau primeai un million de dolari mita, riscul era aproape 0.

*Suntem, dupa niste ani de greoaie evolutie, in punctul in care ne putem intoarce in timp. Evolutia nu e garantata, ea poate fi stearsa cu o simpla ordonanta de urgenta semnata de cateva marionete ale unor partide si grupuri organizate ajunse la putere.

*Toata munca unor procurori, judecatori, ong-uri independente poate fi aruncata la gunoi. Averile inculpatilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor ramane automat in buzunarul lor.

*Pe langa problemele astea, deja au fost anulate cateva reforme care aveau legatura directa cu viitorul nostru: in Invatamant sau reforma din Sanatate inceputa de ministrul Vlad Voiculescu. Institutii precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate si functioneaza doar pentru interesele Lor.

(La Sanatate, reforma inceputa de ministrul Vlad Voiculescu privind managementul spitalelor mai are o sansa in Camera Deputatilor unde se va da votul definitiv; in Senat OUG a fost deja respinsa.)

Democratia nu se sfarseste cu votul si instalarea unora la putere. E mult de aparat si impreuna putem sa o aparam.











Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...