Protestatarii din Germania sunt uniți de un inamic comun: sioniștii

Protestatarii din Germania sunt uniți de un inamic comun: sioniștii

Cetățenii Reichului, grupările de dreapta și cei care critică vaccinarea contra coronavirusului și care se presupune că sunt de stânga alcătuiesc un mediu variat, ramificat în toate direcțiile, dar care crede în aceeași poveste conspirativă, scrie  Suddeutsche Zeitung , citat de Rador.

La prima vedere, mulțimea care se îndrepta sâmbătă spre clădirea Reichstag din Berlin părea destul de eterogenă. Steaguri prusace, rusești, americane, sigla „Q” a grupării de extremă dreaptă QAnon (care are la bază o teorie a conspirației privind existența unei grupări sataniste care face trafic de copii la nivel global) și chiar steagul păcii în culorile curcubeului. Pare un peisaj amestecat, dar nu este.

Anumiți cetățeni germani pun nenorocirile lor pământești pe seama statului care acționează doar asemenea unei fațade pentru ca, în fundal, marile puteri, cu rol determinant în războiul mondial, să țină sforile în mâinile lor. Naționaliștii susțin că migrația pe continentul european este controlată în secret de către oameni foarte bogați pentru a dezintegra Europa, fanaticii medicinei ortodoxe consideră vaccinarea și protejarea împotriva virușilor drept o înșelăciune diabolică a oamenilor de afaceri.

Ceea ce au aceste grupări în comun nu este o rețetă pentru a face lumea un loc mai bun, ci o explicație de ce lumea este rea, precum și o imagine a dușmanului, rezumând totul drept o conspirație mondială. Inamicul, căruia i se atribuie puterea, este reprezentat întotdeauna de străini sau imaginat ca fiind străin. Însă, acest portret al dușmanului include întotdeauna, surprinzător sau nu, evreii. Pardon: sioniștii, după cum îi numește autorul cărților de bucate vegane Attila Hildmann, care se bazează pe ecologie și medicină naturistă, sau „Rothschildii”, familie cu o vastă istorie bancară, despre care se crede că se află în fruntea puterii statului, sau Soros, după cum susțin naționaliștii, care îl învestesc cu puteri demonice pe omul de afaceri și filantropul evreu de origine maghiară George Soros.

Până la urmă, cei care cred în conspirații, din orice grupare ar face parte, se simt confortabil unul lângă celălalt. Nu se contrazic, ci se confirmă reciproc. Prin urmare, este complet greșit dacă, printr-un spirit de pacifism politic, nu sunt considerați toți extremiști. Ce înseamnă aceasta: că nu au programe politice elaborate pentru perioada de după lovitura de stat? Sunt antisemiți, sunt rasiști. În povestea lor conspirativă se combină disprețul pentru musulmani și învestirea evreilor cu valențe demonice.

Nu este doar un grup „confuz” care vine la proteste, o comunitate aleatorie de „imbecili”, slab conectați între ei, ci este vorba de un mediu extins, în continuă creștere, puternic sudat de credința în conspirații.
Senatorul Andreas Geisel a declarat că spectrul oamenilor prezenți în weekend la proteste a arătat că „avem de-a face cu o demonstrație împotriva democrației, împotriva legilor fundamentale ale acesteia”.

După ce treptele clădirii Reichstag au fost luate cu asalt de protestatari, președintele poliției din Berlin, Barbara Slowik, a declarat: „Pe viitor vom întări liniile de securitate către Reichstag”. Procedura exactă care va fi adoptată urmează să fie discutată cu reprezentanți ai poliției din Bundestag. Slowik a susținut că poliția a intervenit imediat, dar totodată a recunoscut: „A fost vorba de câteva minute în care protestatarii ajunseseră pe scările Reichstag-ului, însă, în acest caz, puterea imaginilor prevalează”.

Poliția va analiza situația pentru a consolida în mod semnificativ protecția clădirii cu bariere și forțe de ordine. Purtătorul de cuvânt al guvernului federal german, Steffen Seibert, a condamnat revoltele, catalogând imaginile drept rușinoase și a mulțumit în numele cancelarului german Angela Merkel în special celor trei polițiști care s-au aflat inițial singuri împotriva manifestanților. A fost un gest care denotă „prezență de spirit și curaj”, a menționat Seibert.
 



 


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...