Proteste ample în Europa împotriva restricţiilor impuse de autorităţi

Proteste ample în Europa împotriva restricţiilor impuse de autorităţi

Realizator: Constanţa Comănici – În Europa noul val de infectări cu noul coronavirus a determinat unele state să reimpună restricții stricte, ceea ce a adus și la proteste ample. Austriecii și olandezii au ieșit pe străzi, denunţând ceea ce au numit o ‘corona dictatură’.
Reporter: Cristina Grecu: În Austria, unde de mâine întreaga populație intră în carantină, tensiunile s-au acutizat între cetățenii care se simt îngrădiți în libertățile lor şi autoritățile statului care încearcă să determine populația să se vaccineze pentru ca spitalele să poată face față numărului record de îmbolnăviri. Cancelarul conservator, Alexander Schallenberg, și-a cerut scuze în fața persoanelor vaccinate pentru că a fost nevoit să ia astfel de măsuri radicale.
40.000 de oameni au ieșit pe străzi ieri la Viena, au fost fumigene și proteste verbale, dar și 10 arestări. De la 1 februarie anul viitor, Austria intenționează să impună vaccinarea obligatorie, idee care prinde din ce în ce mai mult contur și în Germania. Cele mai violente proteste au fost însă în Olanda. Trei persoane au fost internate în spital la Rotterdam și peste 50 au fost arestate în timpul ciocnirilor violente cu poliția, atacată cu pietre și fumigene – după cum spune primarul orașului. Şi ministrul olandez al justiției a denunțat violența extremă împotriva polițiștilor, scutierilor și pompierilor. Olanda a impus un lockdown parțial și se discută și despre alte măsuri, cum ar fi restricționarea completă a accesului celor nevaccinați care nu vor mai putea intra cu test în restaurante sau la evenimente. Olanda are o rată de vaccinare de peste 88% a populației peste 18 ani, dar școlile sunt deschise, iar masca nu este obligatorie decât de curând în magazine și transportul în comun.
Au mai fost ieri proteste anti restricții în Belgia și Danemarca. Numărul de cazuri noi de coronavirus crește vertiginos și în estul Europei, în Slovacia, Cehia și Ungaria.#HUN/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 noiembrie)

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...