Proteste față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse

Proteste față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse

A doua zi de proteste față de ordonanța de urgență privind grațierea unor pedepse.

Timișoara: Aproximativ o mie de persoane la protest
Aproximativ o mie de persoane au protestat, joi seară, în Piața Victoriei/Operei din Timișoara, față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor penale, declarându-se nemulțumite că astfel ar putea scăpa de răspunderea penală oameni politici, oameni de afaceri sau demnitari care au probleme cu legea.

Joi, numărul manifestanților din Timișoara a fost mult mai mare față de miercuri seară, când în Piața Victoriei s-au adunat în jur de 150 de persoane.

Și joi seară, protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum "Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați'', ''În democrație, hoții stau la pușcărie'', ''Vrem democrație fără amnistie'', ''DNA să vină să vă ia'', ''Penalii la pușcărie'', ''Spunem nu amnistiei și grațierii'', ''La închisoare, nu la guvernare'', ''Corupția ucide''.

Manifestanții au pornit într-un marș în jurul Pieței Victoriei, apoi cu toții au revenit pe platoul din fața Operei, unde au mai scandat mesaje de susținere a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Participanții au promis să revină în Piața Victoriei și în serile următoare, în același scop, tot de la ora 18,00.

Primul protest a fost spontan, apelul fiind lansat pe rețelele de socializare.

La ora 20,00, protestul s-a încheiat fără incidente.

Sibiu: Aproape 200 de participanți la protestul față de proiectul legii grațierii

Aproape 200 de persoane au participat joi seara, timp de o oră jumătate, la protestul față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse, care a avut loc în centrul municipiului Sibiu.

Protestul a fost unul lipsit de incidente, la care participanții s-au strâns în Piața Mare și au mărșăluit pe principala pietonală din centrul istoric, unii purtând pancarte cu lozinci anti-PSD. Printre participanți s-au numărat și membri USR sau ai PNL.

Protestul era vizat de Primărie, să dureze până la ora 20,00, însă s-a terminat cu jumătate de oră mai repede. De asemenea, organizatorul, Gabriela Ilisan, preconizase prezența a 300-400 de persoane, însă s-au strâns mai puține.

La ora protestului, la Sibiu, termometrele au înregistrat minus 7 grade.

Protestul față de proiectele de modificare a codurilor penale și grațierea a fost autorizat la Sibiu, să aibă loc între orele 18,00 — 20,00, până pe 1 februarie, potrivit Primăriei.

Prahova: Protest la Ploiești față de proiectele de modificare a Codului Penal și grațierea unor pedepse

Aproximativ 100 de persoane protestează, joi seară, în centrul municipiului Ploiești față de proiectele de ordonanță de urgență privind modificarea Codului penal și grațierea unor pedepse.

Manifestanții au steaguri de mari dimensiuni și scandează "Nu vrem lege pentru infractori", "Jos corupția", "DNA să vină să vă ia", "La pușcărie, Dragnea", "Vrem justiție, nu corupție".

"Jos Guvernul, jos corupție, jos absolut orice. Ne-ați trădat, ne-ați luat tot, libertatea de a trăi. Nu mai avem școli, nu avem spitale, trebuie să mă duc cu seringa de acasă să îmi fac un vaccin. Nu avem mâncare la copii, nu avem case. (...) Nu sunt de acord (cu grațierea sau amnistia—n.r.)! Sunt de acord pentru cei care au furat să mânânce, dar pentru cei care au furat țara, nu sunt de acord. Jos corupția!", a declarat unul dintre protestatari.

Acțiunea nu este autorizată. La fața locului se află jandarmi pentru asigurarea ordinii publice.

AGERPRES/ (AS—autori: Anamaria Toma, Isabela Paulescu, Otilia Halunga, editori: Diana Dumitru, Florin Marin, editori online: Irina Giurgiu, Evelin Ceciu)

Citiți și:

Proteste împotriva proiectului de ordonanță privind grațierea, în București și în alte orașe din țară


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante