Proteste în țară față de proiectul de modificare a Legilor Justiției - mii de persoane în stradă (GALERIE FOTO)

Proteste în țară față de proiectul de modificare a Legilor Justiției - mii de persoane în stradă (GALERIE FOTO)

Mii de persoane protestează în mai multe orașe din țară față de proiectul de modificare a Legilor Justiției și a altor proiecte legislative, dar și față de politicienii din coaliția de guvernare.

UPDATE Protest București — Peste 12.000 de oameni au ajuns în marș în Piața Universității (GALERIE FOTO)

* Aproximativ 3.000 de persoane protestează în centrul orașului Cluj-Napoca cerând demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, și scandând împotriva Guvernului PSD. Oamenii agită steaguri tricolore și pancarte anti-PSD.

* Peste 2.000 de oameni manifestează în centrul municipiului Sibiu împotriva PSD într-un miting neautorizat, potrivit autorităților. Doru Apostol, unul dintre organizatori, cel care a făcut apelul pe o rețea de socializare, a declarat pentru AGERPRES că numărul celor strânși în Piața Mare e posibil să crească până la finalul marșului. Oamenii s-au încolonat și merg pe principala pietonală din oraș, pe Nicolae Bălcescu, scandând "DNA să vină să vă ia!", "PSD, ciuma roșie", "Justiție, nu corupție". La această manifestație au putut fi observați membri PNL și USR Sibiu.

* Peste 300 de persoane protestează și în Ploiești împotriva modificării Legilor Justiției. Manifestanții s-au strâns în centrul orașului, în zona Palatului Administrativ, unde au scandat împotriva Guvernului și a liderilor social-democrați, iar la un moment dat au plecat în marș către sediile PSD și ALDE, aflate în apropiere, unde au scandat "PSD, ciuma roșie!" și "Hoții, hoții!".

Manifestanții afișează steaguri și bannere și pancarte cu mesaje precum: "România e în doliu/Ne moare viitorul" sau "Protestez, #rezist". La fața locului se află jandarmi care asigură ordinea și liniștea publică.

* La Iași, peste 500 de persoane au venit în Piața Unirii pentru a protesta împotriva guvernanților, numărul manifestanților fiind în creștere.

Manifestanții scandează "Iașul nu se lasă, hai ieșiți din casă!", "Veniți cu noi/Vă fură și pe voi!", "România-i țara mea și vreau să trăiesc în ea", "Nu se mai poate! Vrem anticipate!", "Jos guvernul hoțoman, fabricat în Teleorman!", "Vreau să stau acasă, hoții nu mă lasă!" .

Ei au vuvuzele, dar și pancarte pe care sunt inscripționate mesaje precum "Scoatem hoția din România!", "Justiția e independentă/La fel/ Separația puterilor în stat/NU vă lăsăm să ne furați România europeană, ciumaților", "Jos, jos, jos, guvernul ticălos!" "PSD, ciuma roșie!".

* Aproximativ 50 de persoane au protestat în tăcere în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, aceștia arătându-se nemulțumiți față de Legile Justiției, față de modificările anunțate la Codul fiscal, dar și față de neadoptarea legii pensiilor.

Protestul a fost anunțat pe rețelele de socializare începând cu ora 16,00, printre participanți aflându-se profesori, pensionari, părinți alături de copii mici, oameni de afaceri, dar și preotul paroh al Bisericiii Evanghelice din Bistrița, Johann Dieter Krauss.

Mesajele transmise de bistrițenii care au venit cu pancarte au fost îndreptate în special împotriva corupției: "Asta e hoție, nu democrație", "Nu corupției", "Jos labele de pe țara mea", "Nu vrem să fim o nație de hoți".

După ce au petrecut trei ore în piața din fața Prefecturii vorbind în grupuri restrânse și fără a scanda, protestatarii s-au adunat la ora 19,00, la inițiativa unei femei care s-a declarat mamă a trei copii, și au cântat împreună imnul "Deșteaptă-te, române!".

Protestul nu a fost unul autorizat, dar jandarmii și polițiștii aflați în zonă nu au intervenit, având în vedere că manifestarea a fost una pașnică.

* Circa 700 de persoane protestează în Piața Victoriei din Timișoara împotriva guvernului, vorbitorii subliniind că nu este un miting pentru imaginea unei persoane, ci pentru ca Guvernul să înțeleagă că puterea în România înseamnă poporul, nu PSD.

Vuvuzele, lozinci ani-PSD și împotriva corupției se aud în piață.

''Jos nemernicia din România!'', ''Faceți-vă guvern la Jilava!'', ''Noaptea ca hoții, ziua mafioții!'' — sunt câteva dintre lozincile scandate de participanți.

Continuă să vină timișoreni la locul mitingului.

* Peste 200 de protestatari, potrivit autorităților, s-au adunat de la ora 18,00 pe platoul Prefecturii Constanța în cadrul unui miting organizat pe o platformă de socializare de către autointitulatul grup Rezistența Constanța, o mișcare civică ce critică inițiativa de modificare a Legilor Justiției în maniera propusă de ministrul de resort.

Manifestanții susțin că au organizat protestul local în sprijinul Justiției și pentru a-și face cunoscut dezacordul față de intenția Parlamentului de modifica Legile Justiției. Participanții la manifestație poartă steaguri tricolore și pancarte inscripționate: "PSD, ciuma roșie", "Nu suntem o nație de hoți!", "Rușine!", "DNA să vină să vă ia", "Hoții, hoții".

Mitingul de protest este autorizat a se desfășura până la ora 20,00.

* La Brașov, peste 1.000 de oameni au plecat de la Prefectură în fața sediului PSD, unde scandează 'PSD, ciuma roșie!', 'Hoții!', 'DNA să vină să vă ia!'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...