PROTESTE în urma tragediei miniere din Turcia: 20.000 de persoane au manifestat la Izmir. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene

PROTESTE în urma tragediei miniere din Turcia: 20.000 de persoane au manifestat la Izmir. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene

Poliţia turcă a recurs joi la gaze lacrimogene pentru a dispersa o mulţime de aproximativ 20.000 de manifestanţi care denunţă, la Izmir (vest), neglijenţa Guvernului islamo-conservator într-un grav accident de mină, soldat cu 282 de morţi, potrivit agenţiei Dogan.

PROTESTE în urma tragediei miniere din Turcia: 20.000 de persoane au manifestat la Izmir. Poliţia a recurs la gaze lacrimogene (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Kani Beko, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Revoluţionare din Turcia (DISK), unul dintre principalele sindicate din ţară, a fost spitalizat în urma asaltului violent al poliţiei, precizează agenţia.

Patru sindicate au anunţat o grevă de o zi, joi, în întreaga ţară, un omagiu adus minerilor morţi în drama din mina de cărbune de la Soma, situată la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Izmir.

Premierul islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan a respins orice responsabilitate a Guvernului său în această catastrofă industrială, însă opoziţia şi anumite sindicate acuză neglijenţa şi indiferenţa acestuia faţă de muncitori în general.

Câteva mii de persoane s-au reunit joi, înainte de prânz, la Istanbul şi Ankara, la chemarea sindicatelor.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă