Proteste la Vaslui și Bârlad; zeci de oameni au ieșit în stradă

Proteste la Vaslui și Bârlad; zeci de oameni au ieșit în stradă

Zeci de persoane protestează, miercuri seara, în Piața Centrului Civic din Vaslui și în centrul municipiul Bârlad, față de adoptarea de către Guvern a proiectului legii grațierii și a ordonanței de modificarea și completare a Codurilor penale.

Oamenii au scandat lozinci împotriva Guvernului Grindeanu și au cerut demisia acestuia.

Protestatarii au afișat pancarte cu mesaje ca : 'Dacă vă pasă, ieșiți din casă!', 'Fără ordonanțe!', 'DNA să vină să vă ia!', 'Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta!' sau "Dragnea — scriitor!".

'Ieșim în stradă, până scoatem țara la lumină. Ne exprimăm dezacordul față de decizia Guvernului Grindeanu de a elibera hoții de demnitari, de a le reduce pedepsele sau de a scădea prejudiciul pentru care poate începe urmărirea penală. Pentru o asemenea nesimțire roșesc și susținătorii lor, iar Mihai Viteazu le-ar fi retezat capul dintr-o lovitură. Noi dorim înăsprirea pedepselor pentru cei din funcțiile publice și alese și eliminarea definitivă și irevocabilă a imunității parlamentare', au scris protestatarii pe rețelele de socializare.

Ei au anunțat că vor continua să iasă în stradă și în zilele următoare.

AGERPRES / (AS — autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frățilă)

Citiți și:

LIVE UPDATE Protest București | Jandarmii au asigurat o zonă tampon în fața Guvernului; circa 40.000 de oameni protestează (FOTO/VIDEO)


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?