Protestul de la metrou se suspendă. Metrorex reia circulația de mâine

Protestul de la metrou se suspendă. Metrorex reia circulația de mâine

UPDATE: Un reprezentant al sindicatului a anunțat că renunță la protest încă din această seară. ”Imediat vom elibera metroul. În sfârșit domnul Drulă au recunoscut că sindicatul este cel cu care trebuie să discute”, a spus acesta la ieșirea de la negocieri. El a spus că sindicaliștii cer să nu fie scăzute salariile și să fie făcute angajări. ”Contractul de asociere dintre firma metroului și Metrorex e în instanță, așteptăm sentința”, a spus acesta. ”Nu are nici o legătură protestul spontan cu somația de eliberare a spațiilor comerciale”, a mai spus reprezentantul sindicatului.

”Am obținut ca săptămâna viitoare să ne vedem zi de zi referitor la: deficitul de personal pentru că tot scandalul a pornit de la disponibilizări. deficitul a ajuns la 1200 de persoane, înseamnă 25% din personal. Ajunsesem în poziția să ne fie frică să ne mai facem treaba, să ne ducem la pușcărie sau să murim. Dl ministru Drulă și dl prim-ministru au făcut un buget care blochează activitatea Metrorex”, a spus sindicalistul.

Articol inițial

Protestul de la metrou se suspendă, însă circulația trenurilor se va relua sâmbătă dimineață, potrivit surselor Digi24. În urma discuțiilor, s-a ajuns la un consens, urmând să se continue negocierile pe doleanțele sindicaliștilor.

Pe perioada negocierilor se suspendă acțiunile disciplinare care îi vizează pe sindicaliști.

Protestul spontan la metrou, care a început încă de vineri dimineață a afectat traficul din Capitală. Peste 250.000 de călători din Capitală au rămas fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au decis să intre în grevă. Oamenii au fost nevoiți să se întrepte spre alte mijloace de transport în comun de la suprafață. Autoritățile au anunțat că au suplimentat numărul autobuzelor.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”