Prună: Am fost calomniată de Ponta; nu sunt adversarul său politic, nici al lui Tăriceanu

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, luni seară, că a fost "calomniată" de fostul premier Victor Ponta care a dus "mult prea jos" nivelul discuției în spațiul politic, punctând că nu este adversarul politic al acestuia.

"Cred că e loc în spațiul politic românesc pentru mai mult dialog și pentru mai puține calomnii. De pildă, faptul de a fi fost făcută de premierul Ponta, de a fi fost calomniată într-un mod foarte serios care a culminat cu acuzații publice pe Facebook-ul domniei sale (....), toate acestea venind din partea unui fost premier, cred că în fond asta coboară nivelul discuției mult prea jos pentru ce ar trebui să fie o discuție în spațiul politic românesc. Spun spațiul politic pentru că domnia sa este om politic, eu nu sunt. Nu sunt eu adversarul politic al domnului Ponta, cum nu sunt eu adversarul politic al domnului Tăriceanu", a spus Prună într-o emisiune la Realitatea TV.

În context, Raluca Prună s-a arătat surprinsă de luările de poziție ale fostului premier Victor Ponta, spunând că îl cunoaște pe aceasta și că au lucrat împreună la prima strategie națională anticorupție.

"Asta mă și miră, îl cunosc de când era șeful Corpului de Control al premierului Năstase. Eu eram la delegația Comisiei Europene. Am conlucrat pe proiecte cum ar fi prima strategie națională anticorupție. (...) Sunt și eu votant și îndrăznesc să spun că pentru o persoană tânără cum e domnia sa nu cred că asta aduce voturi. Asta este opinia mea personală", a comentat ministrul Justiției.

În ceea ce privește justiția televizată, Prună a spus că de multe ori primii care merg spre televiziuni sunt chiar cei vizați de actul de justiție.

"Nu sunt pentru justiție televizată, dar de multe ori constat că chiar cei interesați sunt primii care merg pe posturile de televiziune și încearcă să își facă apărările, în loc să le facă în sala de judecată, în fața unui judecător. Și le fac la televiziune", a susținut ea.

În context, ministrul Justiției a explicat că Parlamentul European a adoptat o directivă în care se face referire și la încătușarea persoanelor reținute.

"În martie anul acesta, PE a adoptat o directivă care printre altele vorbește și despre faptul că persoanele reținute poartă cătușe și nu ar trebui să le poarte pentru că asta aduce o atingere imaginii lor. Faptul că o asemenea directivă a fost adoptată de PE arată două lucruri: primul lucru arată faptul că aceasta nu este o chestiune singulară României (...) și al doilea lucru pe care îl arată este că și noi, alături de alte state membre trebuie să transpunem această directivă care are un termen pe 1 aprilie 2018, dar eu promit public că voi demara lucrurile astfel încât ea să fie transpusă mai repede", a declarat ministrul

În opinia sa, procedurile privind încătușarea celor reținuți ar putea fi schimbate, astfel încât să nu le fie puse cătușe tuturor.

"Cred că sunt și proceduri la nivelul Poliției — sunt cei care pun cătușele — și cred că regulamentul acela, cred, repet, nu dau asta ca pe o certitudine, o să verific, dar cred că acel regulament trebuie schimbat și trebuie spus că nu trebuie să pui cătușe persoanei care, mai ales, nu fuge. Sigur, dacă persoana este violentă, se opune arestării, cum au fost situații cu persoane publice, sigur atunci că probabil este justificat faptul că se pun cătușe, dar altfel, da, sunt perfect de acord și insist pe faptul că aceasta nu este o chestiune numai a României", a conchis ministrul Justiției.

AGERPRES/ (A — autor: Anamaria Toma, editor: Cristina Tatu, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

3 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

4 VIDEO Ăsta era bătut în România după primele 30 de secunde!:))

5 Ludovic Orban: Proiectul privind închisoarea la domiciliu, o aberaţie. Deputaţii PNL vor vota împotrivă / Despre…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan