Prună, despre înlocuitorul lui Nițu: Vă puteți imagina că am niște candidați înainte să lansez o procedură?!

Prună, despre înlocuitorul lui Nițu: Vă puteți imagina că am niște candidați înainte să lansez o procedură?!

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a precizat miercuri că urmează să discute cu reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru declanșarea procedurilor de desemnare a unui nou procuror general, menționând că nu are candidați.

"Va fi o procedură transparentă, deschisă. (...) Am discuții informale cu CSM joi și imediat voi declanșa (procedura — n.r.). (...) Avizul CSM nu este consultativ. Este un aviz... N-am lansat procedura. Vă puteți imagina că am niște candidați înainte să lansez o procedură?! Se întâmplă așa ceva în țară în legătură cu orice procedură?!", a declarat Raluca Prună, la sediul Ministerului Justiției.

Întrebată dacă i-a dat lui Nițu opțiunea să demisioneze, ea a răspuns: "Nu i-am dat nicio opțiune domnului Nițu. Îl felicit pentru hotărârea pe care a luat-o".

Tiberiu Nițu a anunțat marți că demisionează din funcție "ca un gest de responsabilitate și onoare", după ce numele său a apărut în scandalul legat de folosirea coloanei oficiale. Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, va asigura interimatul la conducerea Ministerului Public.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa