Prună: Directiva pentru care PSD/ALDE măcelăresc Cp şi Cpp e un pretext; nu vorbeşte nicăieri de zadarnicirea urmăririi penale

Prună: Directiva pentru care PSD/ALDE măcelăresc Cp şi Cpp e un pretext; nu vorbeşte nicăieri de zadarnicirea urmăririi penale

Fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună susţine că PSD şi ALDE "măcelăresc" Codul penal şi pe cel de procedură penală ca să transpună o directivă a UE din 2016, dar consideră că aceasta reprezintă doar un pretext, întrucât reglementarea respectivă " nu vorbeşte nicăieri de zădărnicirea cercetării şi urmăririi penale".

"PSD/ALDE măcelăresc acum Codul penal şi mai ales Codul de procedură ca să transpuna o directivă (UE) 2016/343 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale. Orice citeşte înţelege că directiva e pretextul. Directiva nu vorbeşte nicăieri de zădărnicirea cercetării şi urmăririi penale. Termenul de transpunere 1 aprilie 2018. Aici ne grăbim. Suspect", a scris Prună, luni, pe Facebook .

Fostul demnitar afirmă că România nu a transpus încă două directive mai vechi ale Uniunii Europene, una privind confiscarea extinsă (directiva 2014/42/UE), cealaltă privind prevenirea spălării banilor - (EU) 2015/849.

"Ambele cu termene depăşite. Ambele netranspuse de România. Ambele încălcate în parte prin aceste modificări la coduri. Coincidenţă, nu?", arată Raluca Prună.

Fostul demnitar a mai dat ca exemplu şi o directivă despre care susţine că ar fi avut termen de transpunere în 2015.

"Ştiaţi că există o directivă a unor norme minime privind drepturile victimelor criminalităţii? E directiva 2012/29/UE. Termen de transpunere: 16 noiembrie 2015. România nu a transpus-o decât parţial. Aici nu e grabă. În plus, directiva este cel puţin in parte încălcată acum", a adăugat Raluca Prună. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...