Prună: Toate datele mă determină să cred că am de făcut un lucru simplu - să reînvestesc la DNA pe procurorul șef

Prună: Toate datele mă determină să cred că am de făcut un lucru simplu - să reînvestesc la DNA pe procurorul șef

Ministerul Justiției, Raluca Prună, a declarat, vineri seară, că toate datele pe care le are până în prezent o determină să propună reînvestirea procurorul șef al DNA.

"Funcția devine vacantă la mijlocul lunii mai și aici aș dori să repet ceea ce prevede legea. Deci, legea prevede și posibilitatea reînvestirii persoanei și dacă legea permite acest lucru eu mă gândesc că este absolut logic să deducem că cineva care a avut rezultate care sunt cuantificabile, care sunt statistice, care reies din bilanțul instituției care se face anual, deci, în aceste situații trebuie să nu fim ipocriți și să ne jucăm de-a procedura. Eu nu am să fac asta și aștept bilanțul DNA, dar toate datele de până acum mă determină să cred că ceea ce am de făcut este un lucru simplu: să aplic legea și să reînvestesc la DNA pe procurorul șef", a afirmat la B1 Tv ministrul Prună.

Ea a precizat că meritele DNA sub conducerea procurorului șef Laura Codruța Kovesi sunt reținute nu numai la nivelul intern al societății din România ci și în rapoartele care notează ''progresele remarcabile'' ale instituției sub mandatul acesteia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă asta nu o fi intoxicare ci realitate?

2 VIDEO Figuranții cu bani ne-au făcut de cacao / Artiștii trupei Coldplay, „extrem de afectați” după fluierăturile de la București la adresa tânărului ro…

3 Țara infracțională România / Două doctorițe au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru divulgarea subiectelor la rezidențiatul din 2021

4 „Atâția sâni am, atâția se văd. Parcă e mai rău să nu ai”

5 Încep surprizele? / SUA și Ucraina vor semna joi un acord de securitate