PSD - mesaj în cazul Kovesi: Justiţia trebuie lăsată să îşi facă datoria; lăsaţi probele să vorbească, nu politicienii

PSD - mesaj în cazul Kovesi: Justiţia trebuie lăsată să îşi facă datoria; lăsaţi probele să vorbească, nu politicienii

Justiţia trebuie lăsată să îşi facă datoria, spun social-democraţii, care cer ca punerea sub acuzare a fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi să nu fie politizată, ei adăugând că legile Justiţiei adoptate de majoritatea PSD - ALDE îi oferă acesteia suficiente garanţii că-i vor fi respectate drepturile fundamentale şi va avea parte de un proces corect.

"Justiţia trebuie lăsată să îşi facă datoria! Încetaţi să politizaţi punerea sub acuzare a doamnei Kovesi! Astăzi, legile Justiţiei adoptate de majoritatea PSD - ALDE îi oferă doamnei Kovesi suficiente garanţii că în cursul anchetei i se vor respecta drepturile fundamentale şi că nu vor fi imixtiuni ale serviciilor secrete, iar, dacă va fi trimisă în judecată, va avea parte de un proces corect, în faţa unor complete legal constituite. Spre deosebire de retorica viciată a celor care acuzau 'penalii' înainte de o condamnare, PSD va respecta prezumţia de nevinovăţie a doamnei Kovesi şi nu va susţine nici că este 'o penală', nici că a luat mită, că a comis abuz în serviciu sau că a făcut mărturii mincinoase. Toate acestea vor trebui demonstrate în faţa instanţei de judecată. Până atunci aveţi încredere în Justiţie şi lăsaţi probele să vorbească, nu politicienii!", se arată într-un mesaj postat joi pe pagina de Facebook a PSD.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi a anunţat că, în cursul serii de miercuri, a primit o citaţie din partea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie, fiind chemată în calitate de suspect, într-un dosar ce vizează infracţiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Ea a menţionat că faptele de care este acuzată urmează să îi fie aduse la cunoştinţă, însă bănuieşte că este vorba despre dosarul aducerii în ţară a lui Nicolae Popa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?