PSD a îndatorat țara cu 10 miliarde de euro în 7 luni. 553 de euro pe secundă!

PSD a îndatorat țara cu 10 miliarde de euro în 7 luni. 553 de euro pe secundă!

PSD a îndatorat țara cu 10 miliarde de euro în 7 luni. Ca să satisfacă promisiunile electorale, Guvernul crește salarii și pensii din împrumuturi. 553 de euro pe secundă. Acesta este ritmul cu care s-au împrumutat cabinetele Grindeanu și Tudose, controlate din umbră de liderul PSD, Liviu Dragnea, în primele șapte luni ale anului 2017.

Pentru anul 2017, Ministerul de Finanțe preconiza că valoarea împrumuturilor contractate de Guvern va fi de aproximativ 68,6 miliarde de lei. Adică în jur de 15,3 miliarde euro. Însă, doar în primele șapte luni de guvernare PSD, s-au luat deja împrumuturi de peste 10,2 miliarde de euro, dezvăluie  România Liberă .

„Trebuie precizat că datoria este angajată în conformitate cu Programul Indicativ de Finanțare pentru anul 2017, care poate fi consultat pe site-ul MFP, iar contractarea împrumuturilor pentru finanțarea deficitului bugetar,  refinanțarea altor împrumuturi ajunse la scadență și finanțarea unor proiecte de dezvoltare au devenit o practică uzuală pentru multe state membre UE”, a transmis Ministerul de Finanțe, la solicitarea “României libere”.

La sfârșitul anului 2016, datoria guvernamentală s-a situat la un nivel de 37,6% din Produsul Intern Brut. „Pentru luna iunie 2017 (date estimate) se situează la un nivel de 38,1% din PIB, net inferior plafonului de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastrich”, a transmis Ministerul de Finanțe.

Ceea ce înseamnă că, la finalul primelor șase luni din 2017, Guvernele PSD au avut nevoie de mai mulți bani decât a avut nevoie Guvernul Cioloș pentru tot anul 2016.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...