PSD a salvat RTV!/Propunerea de întrerupere a emisiei a fost respinsă/CNA, doar o amendă de 100.000 de lei pentru emisiunile despre moartea ziaristei Iulia Marin

PSD a salvat RTV!/Propunerea de întrerupere a emisiei a fost respinsă/CNA, doar o amendă de 100.000 de lei pentru emisiunile despre moartea ziaristei Iulia Marin

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat joi postul România TV cu 100.000 de lei pentru cele două emisiuni în care s-a discutat subiectul despre moartea ziaristei Iuliei Marin, transmite Pagina de Media. Propunerea de amendă a fost formulată de Monica Gubernat.

A mai existat o propunere, de la Mircea Toma, de întrerupere a programului România TV pentru zece minute, dar la vot a trecut amenda, potrivit Pagina de Media.

”Referirile făcute în două emisiuni difuzate de postul România TV la ziarista Iulia Marin și, în general, la persoane cu probleme de sănătate mintală, au fost subiectul unor ample reacții publice. CNA va analiza toate sesizările, individuale și colective, primite dinspre public și din partea membrilor Consiliului. Ambele emisiuni vor fi introduse în agenda ședinței de marți, 25 aprilie”, arată CNA săptămâna trecută.

Anunțul vine după ce un apel iniţiat de redacţia Libertatea împotriva discursului practicat de postul de televiziune România TV, descris drept discurs care „incită la ură şi discriminare faţă de persoanele cu probleme de sănătate mintală”, a fost semnat de peste 300 de redacții, organizații medicale, asociații ale societății civile și persoane private.

„Ne adresăm următoarelor autorităţi publice, dar ne adresăm şi organizaţiilor din domeniul publicităţii, precum şi firmelor private care îşi derulează campanii publicitare pe postul de televiziune România TV”, arată apelul care cere decizii ale CNA și Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Monica Gubernat, șefa CNA, a fost susținută de PSD pentru a prelua postul. Coaliția PSD-PNL-UDMR a modificat chiar și legea audiovizualului pentru a-i permite lui Gubernat să conducă acest post.

Context. România TV, televiziunea fondată de fugarul Sebastian Ghiță, a încasat zeci de amenzi de la CNA pentru derapaje. În februarie, RTV i-a dat platformă timp de peste o oră Marinei Tauber, vicepreședintele partidului pro-rus al mogului fugar Ilan Șor. Tauber a fost invitată în emisiunea lui Victor Ciutacu în ziua în care ea a organizat un nou protest împotriva conducerii pro-occidentale a Republicii Moldova, protest la care mai mulți participanți au vrut să pătrundă în clădirile guvernamentale.

Sebastian Ghiță, fondatorul RTV, a fugit în Serbia cu o zi înainte de a fi inculpat într-un dosar DNA. Autoritățile judiciare din Serbia au refuzat extrădarea lui Ghiță în România. Într-o înregistrare difuzată de RTV după fuga sa, el a prezentat două nume despre care susținea că sunt agenți CIA.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria