PSD a votat în unanimitate demararea negocierilor cu PNL, UDMR şi minorităţi pentru formarea Guvernului

PSD a votat în unanimitate demararea negocierilor cu PNL, UDMR şi minorităţi pentru formarea Guvernului

Conducerea PSD a votat, luni, în unanimitate, să demareze negocierile pentru formarea unui guvern cu PNL-UDMR şi minorităţi, au precizat surse social-democrate, citate de News.ro.

De asemenea, liderii social-democraţi au stabilit mai multe condiţii pentru a intra la guvernare alături de PNL, cea mai importantă fiind modificarea Constituţiei – de la republică semi-prezidenţială la republică parlamentară, mai susţin surse politice, citate de News.ro.

Mai mult, vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a confirmat faptul că social-democrații au stabilit o „echipă pentru un proiect de revizuire a Constituției, condusă de senatorul PSD, Robert Cazanciuc”.

Decizia a fost luată în Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat care s-a reunit luni, de la ora 11:00.

Social-democraţii au avut deja o întâlnire cu conducerea Partidului Naţional Liberal, în urma căreia s-a convenit că fiecare formaţiune va merge în forurile de conducere pentru a decide dacă vor o astfel de coaliţie de guvernare.

PSD a pregătit şi un program de guvernare cu mai multe măsuri care ar trebui implementate după intrarea PSD în Guvern.

În primul rând, PSD îşi doreşte ca numărul de ministere să crească la 20, iar social-democraţii să primească jumătate, ca urmare a ponderii parlamentare. Restul ministerelor ar urma să fie împărţite între PNL şi UDMR.

De asemenea, PSD e dispus să renunţe la funcţia de prim-ministru, cu condiţia să primească postul de vicepremier, numele vehiculate fiind Sorin Grindeanu şi Vasile Dîncu. Social-democraţii şi-au mai stabilit ca priorităţi Ministerul de Finanţe şi funcţia de secretar general al guvernului, două instituţii-cheie pentru activitatea Executivului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia