PSD a votat pentru cedarea MIPE. Cum decurg negocierile Coaliției SURSE

PSD a votat pentru cedarea MIPE. Cum decurg negocierile Coaliției SURSE

Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat a votat pentru cedarea MIPE, potrivit unor surse din conducerea formațiunii. Portofoliul ar urma să ajungă la UDMR sau la PNL.

FOTO Facebook

Surse din conducerea PSD au declarat pentru „Adevărul” că social-democrații au votat pentru cedarea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Euroopene.

În condițiile în care UDMR a cerut Ministerul Energiei și Mediul pentru a rămâne la guvernare, portofoliul ar urma să fie oferit la schimb Uniunii.

De altfel, PSD a acceptat oferta UDMR. Șeful PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat ulterior că partidul pe care îl conduce va renunța la portofoliul Energiei , acesta urmând să fie oferit UDMR, alături de un alt minister pe care ar trebui să îl cedeze PSD.

PNL s-a opus însă inițial. În varianta acceptată de liderii PSD și UDMR, PNL ar trebui sa mai primească un minister: ori MIPE, ori Sănătate.

Negocieri aprinse între liderii guvernării

În cazul absenței UDMR, portofoliile vor fi împărțite în mod egal, 9 la PSD și 9 la PNL, iar UDMR nu va face parte din cabinetul Ciolacu, au mai explicat sursele citate.

Partidul Social Democrat va urma să dețină ministerele Transporturilor, Fondurilor Europene, Apărării, Digitalizării, Economiei, Agriculturii, Muncii, Sănătății și cel compus din ministerele Familiei și Sportului, potrivit surselor „Adevărul”.

Partidul Național Liberal va deține următoarele portofolii: Justiție, Interne, Dezvoltare, Cultură, Externe, Mediu, Finanțe, Afaceri Externe și Energie.

Ciolacu, desemnat pentru formarea unui nou guvern de Coaliție

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou guvern.

Prima ședință în calitate de premier desemnat a lui Marcel Ciolacu va avea loc împreună cu liderii PNL și UDMR, pentru a stabili dacă viitorul Executiv are două sau trei partide.

„După consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de Prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al Coaliției și să continue munca dedicată, serioasă, eficientă și eficace a Coaliției cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp”, a fost anunțul președintelui Klaus Iohannis.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat