PSD cântă pe voci diferite privind alegerile din 2024. Simonis: Nu există o discuție serioasă privind o alianță electorală cu PNL

PSD cântă pe voci diferite privind alegerile din 2024. Simonis: Nu există o discuție serioasă privind o alianță electorală cu PNL

Președintele interimar al Camerei, Alfred Simonis, susține că e prematur să se vorbească de o alianță electorală PSD-PNL pentru 2024, nefiind în acest moment nicio „discuție serioasă” la nivelul formațiunii.

Marcel Ciolacu și Alfred Simonis, doi dintre liderii PSD FOTO Inquam Photos

În politică și o zi e mult. Un an și cât mai e până la finalul lui 2024 este enorm. E prematur să discut un astfel de scenariu (...) Nu există nicio discuție serioasă în acest moment înspre a construi o astfel de alianță de care vorbește presa. Din punctul meu de vedere și asta o spun din punct de vedere al participantului la ședințele Coalițiilor și ale conducerii partidului, nu există această temă în acest moment”, a afirmat Alfred Simonis, întrebat la Parlament de o posibilă alianță electorală.

Chestionat dacă nu poate fi o soluție pentru a contracara o formațiune ca Alianța pentru Unirea Românilor, șeful interimar al Camerei a precizat: „Nu sunt eu specialist în domeniu ca să spun cum e mai bine. Ca principiu, îmi place să funcționez după următoarea regulă: fiecare partid să candideze singur în alegeri, să obțină maximul pe care îl poate obține, iar după se fac majoritățile în Parlament, în Consiliile Județene, în consiliile locale”.

Ciolacu: Există discuții

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, cu ocazia unei vizite în judeţul Vrancea, că există discuţii privind posibilitatea unor candidaturi pe liste comune PSD-PNL la alegerile locale.

„Normal că există discuţii, facem politică. Eu cred că atât PSD, cât şi PNL au adus o stabilitate în România. N-aş vrea să vă reamintesc contextul când a intrat PSD la guvernare. Era plină criză socială şi era o incoerenţă guvernamentală acută, da? Ăsta este adevărul, nu vreau să-i deranjez sau să-i supăr pe colegii mei. (...) Lucrurile funcţionează, dar trebuie să spunem câteodată şi adevărul", a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă susţine varianta unui candidat comun PSD-PNL pentru alegerile prezidenţiale, prim-ministrul a răspuns: „Fac politică. (...) Eu aş merge şi la Comisia Europeană să avem candidat comun”, a menţionat Marcel Ciolacu

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat