PSD dă atacul la SRI: Mută interceptările la o nouă instituție și anunță oficial că până în decembrie schimbă radical legislația serviciilor de informații

PSD dă atacul la SRI: Mută interceptările la o nouă instituție și anunță oficial că până în decembrie schimbă radical legislația serviciilor de informații

PSD vrea ca până în decembrie să adopte legile siguranței naționale prin care vor ”Reașezarea activității serviciilor de informații în matca lor constituțională”, potrivit unui document prezentat azi în Comitetul Executiv și furnizat presei de biroul de presă a partidului, relatează Alexandru Mihăescu pentru G4Media.

Legile siguranței vor ”defini clar atribuțiile structurilor de informații” și prevăd ”scoaterea serviciilor de informații și a ofițerilor serviciilor din justiție și politică”.

Mai mult, legile vor prevedea înființarea Autorității Naționale de Interceptări, ceea ce înseamnă că SRI va pierde atribuția de a face interceptări.

G4Media.ro a scris în repetate rânduri de planul PSD de a tăia drastic atribuțiile SRI și de a le transfera la o structură care să fie controlată de partid. Liviu Dragnea a atacat în repetate rânduri SRI, pe care îl vede responsabil de condamnările sale la închisoare.

Documentul oficial prezentat de PSD în CEX:

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…

5 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …