PSD dă atacul la SRI: Mută interceptările la o nouă instituție și anunță oficial că până în decembrie schimbă radical legislația serviciilor de informații

PSD dă atacul la SRI: Mută interceptările la o nouă instituție și anunță oficial că până în decembrie schimbă radical legislația serviciilor de informații

PSD vrea ca până în decembrie să adopte legile siguranței naționale prin care vor ”Reașezarea activității serviciilor de informații în matca lor constituțională”, potrivit unui document prezentat azi în Comitetul Executiv și furnizat presei de biroul de presă a partidului, relatează Alexandru Mihăescu pentru G4Media .

Legile siguranței vor ”defini clar atribuțiile structurilor de informații” și prevăd ”scoaterea serviciilor de informații și a ofițerilor serviciilor din justiție și politică”.

Mai mult, legile vor prevedea înființarea Autorității Naționale de Interceptări, ceea ce înseamnă că SRI va pierde atribuția de a face interceptări.

G4Media.ro a scris în repetate rânduri de planul PSD de a tăia drastic atribuțiile SRI și de a le transfera la o structură care să fie controlată de partid. Liviu Dragnea a atacat în repetate rânduri SRI, pe care îl vede responsabil de condamnările sale la închisoare.

Documentul oficial prezentat de PSD în CEX:


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /