PSD, hoțomanul României!/Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

PSD, hoțomanul României!/Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

Primăria Sectorului 1 vrea să schimbe criteriile de alocare a locuinţelor pentru tineri din strada munţii Tatra, lângă Piaţa Victoriei. Acum, printre chiriaşi sunt şi persoane cu legături de partid, precum o consilieră a fostului primar PSD Daniel Tudorache, sau persoane care aveau mai mult de 40 de ani în momentul semnării contractelor de închiriere ori care au venituri şi conturi frumuşele, dezvăluie G4Media.ro .

Locuinţele pentru tineri ale Primăriei Sectorului 1 sunt situate în două imobile de 4 etaje, în spatele blocurilor mari din Piaţa Victoriei, şi au parcare cu barieră (foto jos)

În curte pot fi zărite autoturisme scumpe precum un Mercedes şi un Range Rover, cu permis de parcare de la Consiliul Local al Sectorului 1.

În imobile sunt garsoniere de 40-50 de metri pătraţi, iar chiria se ridică la 10 lei/m2/lună, adică maxim 100 de euro pe lună pentru o locuinţă “în buricul târgului”, în condiţiile în care o garsonieră asemănătoare poate fi găsită în zonă, pe piaţa liberă, cu cel puţin 250-300 de euro.

Principala schimbare adusă de noul proiect de hotărâre de Consiliu Local se referă la reducerea vârstei eligibile de la 40 la 35 de ani. Bneficiarii trebuie să aibă venituri mai mici decât salariul mediu net pe economie.

Cu toate acestea, printre cei 58 de beneficiari ai acestor locuinţe centrale cu chirii modice se numără persoane care, în momentul închirierii, aveau peste 40 de ani. O spune chiar un raport de audit din aprilie 2020 al fostei administraţii locale PSD.

În raportul consultat de G4media.ro se arată că echipa de control “a constatat că în 2018, 20 de contracte de închiriere au fost prelungite (până în anul 2021), fără a se ţine cont de Criteriile pentru repartizarea locuinţelor din fondurile PS1 pentru tinerii în vârstă de până la 40 de ani, în regim de închiriere, aprobate prin HCL nr. 293/25.06.2009, mai exact fără a se ţine cont de vârsta chiriaşilor la data semnării Actului Adiţional”.

Spre exemplu, Cati-Carmen Musceleanu avea deja 42 de ani în 2018, la data semnării prelungirii contractului de închiriere cu încă 3 ani. Contractul iniţial de închiriere a fost semnat în 2013. La acea dată, Cati-Carmen Musceleanu era viceprimar la Sectorul 1 din partea PSD. Ea a părăsit locuinţa (vezi foto) luna trecută, pe fondul dezvăluirilor de presă, deşi contractul îi expira în septembrie 2021.

În imobil au rămas însă chiriaşi de lux precum Ancuţa Felicia Dunca (foto jos), actual consilier la biroul parlamentar al fostului primar, Dan Tudorache, şi ex consilier juridic la Primăria Sector 1 și Poliția Locală Sector 1. Potrivit declaraţiilor de avere, ea a candidat în 2016 din partea PSD pentru un post de deputat, dar fără succes. Contractul ei de închiriere expiră la sfârşitul anului.

Paul Iulian Olteanu a fost consilier local din partea PNL între 2012 şi 2016. Potrivit declarațiilor de avere, în 2017 era șeful Administrației Piețelor din Sector 1, pe vremea primarului PSD Daniel Tudorache. Contractului de închiriere al acestuia expiră în septembrie 2021.

Chiar şi Daniel Ionel Moţoc, fiul fostului viceprimar PSD, ex-director al Direcţiei Administraţie Publică Locală de pe vremea lui Daniel Tudorache, Vasile Moţoc, a locuit cu chirie în imobilul primăriei din strada munţii Tatra.

Pe lista chiriaşilor din locuinţele pentru tineri este şi Pavel Marian Ginel, fost candidat la Consiliul local al Sectorului 1 din partea PNL şi actual consilier parlamentar la Autoritatea Electorală Permanentă.

Nicoleta Irina Uruioc a lucrat la cabinetul de primar al lui Andrei Chiliman, potrivit declaraţiilor sale de avere. Ea are contract de închiriere semnat în 2012 până în septembrie 2021.

Cristina Dobroslav este consilier superior în Primăria Sectorului 1. Potrivit declaraţiilor de avere, a avut un venit anual net de 46.000 de lei, are un Audi și conturi de 55.000 de euro. Potrivit raportului de audit din aprilie anul trecut, în 2018, în momentul semnării contractului de închiriere, Cristina Dobroslav avea 41 de ani. Ea locuieşte în imobil din 2006.

Florența Simona Constantinescu este inspector de resurse umane la Sectorul 1. Are peste 60.000 de lei în conturi.

Ioana Vochin a fost consilier juridic la Administrația Piețelor, angajată la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” și e actual Director General Adjunct la Direcția de Utilități Publice. Are peste 110.000 de lei în conturi și venituri anuale nete de peste 65.000 de lei, conform declarației de avere.

Proiectul de hotărâre prin care se modifică criteriile pe baza cărora pot di alocate locuinţele pentru tineri intră la vot în şedinţa de joi a Consiliului local Sector 1 Bucureşti.



Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă