PSD: Iohannis nu înţelege economie; nu ştie să citească un buget

PSD: Iohannis nu înţelege economie; nu ştie să citească un buget

PSD susţine că preşedintele Klaus Iohannis "nu înţelege economie", "nu ştie să citească un buget", dar blochează actuala guvernare, "în loc să-şi ceară scuze", după ce Curtea Constituţională i-a respins sesizarea împotriva Legii bugetului.

"În loc să îşi ceară scuze, după ce Curtea Constituţională i-a respins sesizarea împotriva Legii Bugetului, Iohannis se încăpăţânează să blocheze guvernarea PSD, în speranţa că cetăţenii nu vor vota acest partid la viitoarele alegeri (...). În realitate, Iohannis nu înţelege economie. A dovedit-o chiar miercuri, când ne-a arătat că nu ştie să citească un proiect de buget. Spunea că administraţiile locale vor primi cu un miliard de lei mai puţin, deşi în realitate proiectul de buget propune cu 4,6 miliarde în plus", potrivit unui comunicat al PSD remis vineri AGERPRES.

Social-democraţii mai afirmă că problema reală a comunităţilor locale nu e bugetul propus de PSD, care alocă bani în plus, "ci faptul că Iohannis a blocat bugetul".

"Problema reală a comunităţilor locale nu e bugetul propus de PSD, care alocă bani în plus, ci faptul că Iohannis a blocat bugetul. Din acest motiv, aleşii locali nu pot colecta 100% din impozitul pe venit, ci doar 71,5%, cum era prevăzut în bugetul pe anul trecut. Tot din cauza lui Iohannis, primarii nu pot începe investiţiile noi, în valoare de circa 5 miliarde lei". AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...