PSD: Iohannis trebuie să renunţe la încăpăţânare şi să numească un nou şef al Statului Major

PSD: Iohannis trebuie să renunţe la încăpăţânare şi să numească un nou şef al Statului Major

PSD i-a transmis, joi, preşedintelui Klaus Iohannis să renunţe la încăpăţânare şi să numească un nou şef al Statului Major al Armatei, reacţie venită după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea Ministerului Apărării de suspendare a decretului prezidenţial prin care a fost prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă.

"Iohannis nu înţelege nimic din obligaţiile pe care le are faţă de Armata Română. Chiar în contextul întâlnirii pe care a avut-o cu secretarul general NATO, Iohannis a lăsat Armata Română fără şef de Stat Major! Este cea mai gravă vulnerabilizare a Armatei Române de după căderea regimului comunist şi pentru prima oară când o armată din cadrul NATO rămâne fără comandant militar! Chiar dacă decizia Curţii de Apel nu este definitivă, Armata Română nu poate rămâne în incertitudine şi nu poate fi subiect de dispute politice! Iohannis trebuie să renunţe la încăpăţânare şi să numească un nou şef al Statului Major", se arată într-un mesaj publicat de PSD pe Facebook.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost dată joi.

"Respinge cererea de repunere pe rol ca nefondată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare, excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului şi excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Administraţia Prezidenţială ca nefondate. Ia act de renunţarea reclamantului la judecata capătului de cerere privind anularea Decretului nr. 1131/2018. Admite cererea în parte. Dispune suspendarea executării Decretului nr. 1131/2018 până la pronunţarea instanţei de fond. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. În cazul declarării, cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei", se arată în decizia CAB. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...