PSD, lăsat în ofsaid! Guvernul va adopta prin ordonanță înghețarea indemnizației demnitarilor, interzicerea cumulului pensie-salariu la stat și plafonarea punctului de amendă

PSD, lăsat în ofsaid! Guvernul va adopta prin ordonanță înghețarea indemnizației demnitarilor, interzicerea cumulului pensie-salariu la stat și plafonarea punctului de amendă

PSD, lăsat în ofsaid! Guvernul va adopta prin ordonanță înghețarea indemnizației demnitarilor, interzicerea cumulului pensie-salariu la stat și plafonarea punctului de amendă.

Guvernul va adopta luni o ordonanță, cel mai probabil de urgență, pentru a asigura intrarea în vigoare a înghețării indemnizației demnitarilor, încetarea detașărilor din mediul privat în zona publică, interzicerea cumulului pensie - salariu în sectorul public și plafonarea punctului de amendă, după ce PSD a atacat la Curtea Constituțională legea privind corectarea OUG 114, a anunțat premierul Ludovic Orban.
Primul ministru a afirmat că a luat această decizie după ce PSD a atacat la Curtea Constituțională Legea de corectare a OUG 114, amânând astfel intrarea în vigoarea a acestui act normativ, care prevedea, printre altele:
  • înghețarea în 2020 la nivelul anului 2019 a indemnizației demnitarilor
  • încetarea detașărilor din mediul privat în zona publică
  • interzicerea cumulului pensie - salariu în sector public
  • plafonarea punctului de amendă la nivelul existent anterior, fără a ține cont de creșterea salariului minim cu 7,2%
  • prorogarea termenului de intrare în vigoare a art 200 din Codul Administrativ privind pensiile speciale pentru primari, președinți de consilii județene etc
„Toate aceste măsuri stau la baza construcției bugetare și trebuie adoptate cât mai rapid, altfel riscă să afecteze negativ execuția bugetară”, a spus Ludovic Orban, după o reuniune a conducerii PNL.

PSD a atacat la CCR legea, pe fond, doar pentru prevederea privind cumulul pensiei cu salariul în sectorul public, dar împiedică astfel intrarea în vigoare a tuturor prevederilor legii, în condițiile în care legea nu poate merge la promulgare până când nu se pronunță Curtea.

În aceste condiții, în ședința de Guvern care va începe luni la ora 16,00 se va dezbate și „cel mai probabil vom adopta o ordonanță, fie de urgență, fie simplă, astfel încât să asigurăm intrarea în vigoare imediată a acestor prevederi din legea privind corectarea OUG 114”, a precizat premierul Orban.

 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

3 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral