PSD plafonează indemnizațiile pentru mame. Uite ce spunea Dragnea anul trecut, dragi mămici votante de trandafiri...

PSD plafonează indemnizațiile pentru mame. Uite ce spunea Dragnea anul trecut, dragi mămici votante de trandafiri...

PSD plafonează indemnizațiile pentru mame. Uite ce spunea Dragnea anul trecut, dragi mămici votante de trandafiri... În toamna anului trecut, după ce Ministerul Muncii, condus la acea vreme de Dragoș Pâslaru, arăta că 0,2% dintre beneficiarii indemnizației pentru creșterea copilului consumă o treime din bugetul alocat, președintele PSD sugera că urmează scăderea acestora și promitea că „PSD o să le readucă la valoarea corectă”. Acum le plafonează... Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor fac "analize si calcule de impact" pentru o eventuala plafonare a indemnizatiei pentru cresterea copilului, a anuntat vicepremierul Sevil Shhaideh la Antena 3.

„Dintre toate problemele care sunt de rezolvat în România, actualul guvern a ales să evidențieze că indemnizațiile pentru creșterea copiilor sunt cam mari?!!!! Să fie oare o greșeală a acestui Guvern neserios? Sau este chiar parte din programul lor de guvernare să le scadă? Indiferent care variantă este, vă asigur că, din decembrie, PSD-ul o să le readucă la valoarea corectă. Le-am crescut după ce Băsescu le-a tăiat în 2012 și o vom face din nou!”, declara Liviu Dragnea, într-o postare pe contul său de Facebook, în septembrie 2016.

Mesajul de natură să le liniștească pe mame era însoțit de o fotografie în care șeful PSD apare pupând un bebeluș și făcea trimitere la o știre despre statistica Ministerului condus de Dragoș Pâslaru.

În aceeași zi în care Dragnea posta promisiunea PSD, ministrul de atunci declara că Executivul Cioloș nu intenționează nici să taie indemnizațiile, nici să le plafoneze.

Acum, la circa șapte luni de la acel moment, într-un document al Guvernului Grindeanu apare, pe lângă alte măsuri, și posibilitatea plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copilului. „În vederea utilizării eficiente a resurselor bugetare alocate pentru prestații sociale ar fi oportună plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului la un nivel maxim cuprins între 5.000 - 10.000 lei, dar și introducerea cardului social de beneficii”, se arată în documentul aprobat de Guvern la sfârșitul săptămânii trecute.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei