PSD propune reducerea TVA la produsele alimentare de bază

PSD propune reducerea TVA la produsele alimentare de bază

Realizator: Amalia Bojescu – PSD va propune în ședința coaliției reducerea TVA la produsele alimentare de bază într-o limită stabilită de specialiști – a declarat președintele partidului Marcel Ciolacu. Liderul social-democraților a spus că acțiuni similare au fost inițiate și în alte țări europene, între care Ungaria.
Marcel Ciolacu: Noi am făcut o reducere la alimente, deci oricum alimentele au o reducere consistentă la TVA. Reducerea de TVA nu va avea impactul pe care ni-l dorim cu toții, poate o plafonare a prețurilor la produsele de bază, într-o limită. Nu am avut această discuție în coaliţie şi astăzi o să avem această discuţie.
Realizator: Președintele PNL, Florin Cîțu spune că din punctul tău de vedere o eventuală plafonare a prețurilor la alimente presupune riscul de penurie și de apariție a cozilor.
Florin Cîțu: Vreau să văd propunerea şi /…/ să vină în coaliţie şi acolo vom lua o decizie. Deocamdată nu am văzut această propunere, nu pot decât să îmi exprim un punct de vedere liberal şi /…/. Atunci când plafonezi preţurile există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi.
Realizator: Întrebat dacă o scădere la zero a TVA ar putea fi luată în calcul, Florin Cîţu a răspuns că liberalii vor susține un stat suplu, iar principiul PNL este de a reduce taxele pentru toate produsele – transmite redactorul Petruța Dinu./rpatulea/ilapadat

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”