PSD s-a dat de GOL / Decizia de a inventa târgul din Piața Victoriei s-a luat în PARTID

PSD s-a dat de GOL / Decizia de a inventa târgul din Piața Victoriei s-a luat în PARTID

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a dezvaluit, fara sa vrea, unde s-a luat decizia de a se infiinta un targ de Craciun in Piata Victoriei. Gabriela Firea declarase ca a fost o hotarare administrativa, adoptata in cadrul primariei impreuna cu institutiile abilitate. De fapt, a fost o decizie politica, relatează Aktual 24 .

”Decizia de a face targul la Piata Victoriei a fost luata in partid”, a declarat Tudorache la Realitatea TV, citat de Oana Dobre.

Întreaga ei postare, mai jos:

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, tocmai a scos porumbelul, la Realitatea Tv: ”Decizia de a face târgul la Piața Victoriei a fost luată în partid.”
Păi nu era vorba că Târgul Vieții a fost cerut de Inspectoratul Școlar? Adică Inspectoratul e Partidul, domnule Tudorache? Adică învățământul e politizat până la ultima celulă?
Nooooo, nu-mi dați vestea asta! Nu-mi spuneți că folosiți instituții teoretic independente ca paravane politice!
E o nuanță poate mică, dar mie mi se pare a naibii de importantă și grăitoare despre felul în care omuleții ăștia stăpânesc țara!

Decizia de a inventa un targ in Piata Victoriei a dus la aparitia de violente, un protestatar si un simpatizant al PSD s-au luat la bataie in fata Guvernului dupa un conflict verbal. Ulterior au avut loc si alte conflicte cu jandarmii, trei protestatari fiind ridicati si dusi in dube.

Dupa ce a anulat infiintarea targului, Firea i-a acuzat pe protestatari ca au fost „agresivi” si a sustinut ca tara se indreapta spre anarhie.

Am constatat cu amaraciune faptul ca un eveniment aprobat conform legii de catre Primaria Capitalei este in imposibilitatea de a se desfasura, din cauza unor protestatari agresivi verbal si fizic, care au patruns ilegal in perimetrul delimitat si rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde.

Constat ca, de astazi, putem marca inceputul unei perioade in care Constitutia Romaniei si legile tarii sunt calcate in picioare fara ca institutiile centrale ale statului sa reactioneze. Asta inseamna inceputul anarhiei. Daca azi a fost impiedicata Primaria Capitalei sa organizeze legal un eveniment intr-un spatiu public, ce apartine tuturor bucurestenilor, maine se pot intampla evenimente similare la Administratia Prezidentiala, la Parlament, la alte institutii publice care ii reprezinta pe toti cetatenii, indiferent de apartenenta politica, criterii de gen, convingeri politice, categorie sociala, sau rasa.

Este foarte grav ce s-a intamplat astazi si, ca atare, trag un semnal public de alarma.

Am luat decizia de a muta Festivalul de colinde si targul de Craciun intr-o alta locatie dar acest lucru nu rezolva problema de fond. Legea a fost incalcata, un barbat a fost batut de un protestatar ilegal, oamenii legii au fost agresati fizic si verbal, bunuri publice au fost distruse. Cei care au incalcat legea, vor raspunde pentru asta, atat civil cat si penal”, a spus Firea intr-un comunicat de presa.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro