PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele?/Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune pe Câciu și Budăi să găsească bani pentru profesori

PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele?/Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune pe Câciu și Budăi să găsească bani pentru profesori

PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele?/Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune pe Câciu și Budăi să găsească bani pentru profesori.

Cei 4 prim-vicepreședinți PNL i-au cerut premierului Nicolae Ciucă să le pună în vedere ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, și ministrului Muncii, Marius Budăi, că trebuie să rezolve greva profesorilor, potrivit surselor din interiorul Partidului Național Liberal. Liderii din partid au stabilit că ministrul Finanțelor trebuie să găsească banii necesari în buget pentru cadrele didactice și l-au acuzat pe ministrul Budăi de întârzierea noii legi a salarizării unitare.

Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Dan Motreanu și Gheorghe Flutur i-au cerut președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să pună presiune pe miniștrii PSD de la Finanțe și Muncă pentru a rezolva problema majorării salariale cerute de profesori și sindicatele acestora, potrivit surselor liberale.

De asemenea, aceştia consideră că PSD ar vrea să amâne pe o perioadă mai îndelungată rotaţia guvernamentală, în condiţiile în care liderului social-democraţilor Marcel Ciolacu i-ar fi teamă să preia guvernarea în timpul grevei din educaţie, au adăugat sursele citate.

Ei spun că ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, trebuie să găsească resursele financiare, mai ales având în vedere că „s-a lăudat cu un buffer de 9 miliarde de euro” iar astfel ar fi bani la buget pentru majorări la veniturile cadrelor didactice, arată sursele citate.

De asemenea, liberalii sunt supărați pe întârzierea proiectului legii salarizării unitare, care trebuia predat de ministrul Muncii, Marius Budăi, în urmă cu 6 luni, mai spun sursele.

Liberalii vor să mute responsabilitate problemei generate de grevă în brațele social-democraților.

Nicolae Ciucă nu este mulțumit de situația actuală și a spus că va fi mai ferm cu cei doi deținători de portofoliu de la PSD, fiind sătul de amânări, conform surselor.

Ciucă este supărat după ce a înțeles „jocul” PSD și UDMR, care ar fi scos sindicatele în stradă, potrivit surselor citate. „Ei i-au scos pe Anton Hadăr, Marius Nistor și mai ales pe Simion Hăncescu. Și i-au scăpat din mână. Și acum e contagiune generală”, spune una din surse. De asemenea, ar exista și alte sindicate din domenii importante care ar vrea să protesteze, potrivit surselor din PNL.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, vineri dimineața, într-o conferință de presă alături de liderii PSD și UDMR, că nu demisionează până când criza din educație nu va fi rezolvată. Anunțul premierului înseamnă amânarea rotației guvernamentale. Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că liderii Coaliției se așteaptă ca săptămâna viitoare să se înțeleagă cu liderii de sindicat ai profesorilor numulțumiți de salariile pe care le primesc. Până acum, însă, niciuna dintre părți nu a făcut un pas în spate, iar negocierile sunt blocate, la fel cum sunt blocate și negocierile politice din Coaliție.

Liderii de sindicat au cerut o majorare cu 25% a veniturilor până la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării. Guvernul a respins revendicarea acestora și a rămas la propunerea inițială: prime în valoare totală de 2.500 de lei în acest an. „Nu se poate da ce cer profesorii” spun surse guvernamentale.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ne-am uitat şi între picioarele ei” / O concurentă de la Vocea României, în atenția CNA

2 Andreea Esca dispare un timp de la știrile Pro TV. La 51 de ani se lansează într-o nouă provocare

3 Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul contaminat / Cere despăgubiri de câteva milioane de dolari

4 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

5 VIDEO Momentul arestării interlopului Rechinul, care a furat 200.000.000$ de pe carduri în Mexic