PSD și UNPR semnează miercuri un protocol de colaborare pentru alegerile locale

PSD și UNPR semnează miercuri un protocol de colaborare pentru alegerile locale

Partidul Social Democrat și Uniunea Națională pentru Progresul României semnează miercuri un protocol de colaborare pentru alegerile locale. Evenimentul va avea loc la ora 9,30, la Palatul Parlamentului, sala grupului PSD.

Documentul va fi semnat de președinții PSD și UNPR, Liviu Dragnea, respectiv Gabriel Oprea, și privește colaborarea celor formațiuni în alegerile locale, votul într-un singur tur de scrutin și candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din această toamnă.

"Noi avem un protocol de alianță — Alianța de Centru Stânga—, împreună cu PSD. În mod normal, nici nu trebuia să discutăm dacă nu mergem pe liste comune. Am vorbit cu dl președinte Dragnea. (...) Se prevăd toate lucrurile, inclusiv număr de locuri în Parlament', a declarat, marți, Gabriel Oprea, la Senat.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și președintele UNPR, Gabriel Oprea, au avut o discuție și cu grupurile parlamentare pentru a stabili prevederile protocolului de colaborare, după cum au declarat, pentru AGERPRES, surse parlamentare.

Joia trecută, la Sinaia, liderul PSD, Liviu Dragnea, declara că social-democrații vor propune UNPR și ALDE încheierea la nivel local de acorduri de colaborare pentru alegerile locale, el adăugând că PSD nu va face alianțe cu PNL sau PMP.

"Am decis că vom propune UNPR un proiect de acord de colaborare care să dea posibilitatea tuturor organizațiilor PSD și, respectiv, UNPR ca, acolo unde consideră că este eficient pentru procesul electoral și se măresc șansele de câștig în alegeri, pot încheia alianțe electorale în condițiile pe care le consideră cele mai bune din punctul de vedere al șanselor de câștig. De asemenea, o să propunem un astfel de acord și colegilor din ALDE. (...) Nu vom face alianțe electorale cu o altă formațiune politică. (...) Nu facem nici cu PNL, nici cu PMP, nu facem alianțe electorale decât ori cu UNPR, ori cu ALDE. Depinde de cum se înțeleg la nivel local", declara Dragnea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa