PSD, spre EST! Dăncilă întoarce România în epoca Dragnea cu tripleta Iancu, Gârbovan și Valeca! Gruparea anti-occidentală a scos colții și a mușcat!

PSD, spre EST! Dăncilă întoarce România în epoca Dragnea cu tripleta Iancu, Gârbovan și Valeca! Gruparea anti-occidentală a scos colții și a mușcat!

PSD, spre EST! Dăncilă întoarce România în epoca Dragnea cu tripleta Iancu, Gârbovan și Valeca! Gruparea anti-occidentală a scos colții și a mușcat!
 
Fix pe 23 august, PSD a întors armele. Partidul a recuperat busola care indică estul. A revenit la gesturile anti-occidentale și anti-justiție care erau agenda zilnică a lui Dragnea, Iordache și a baronilor. Dăncilă, care a vrut să pozeze într-un PSD-ist bun, a sfârșit prin a-și asuma agenda lui Liviu Dragnea prin trei propuneri-cheie de miniștri. Iulian Iancu, Dana Gârbovan și Șerban Valeca sunt reprezentanții restaurației, ai anti-americanismului feroce, scrie jurnalistul Cristian Pantazi pe  G4Media.ro .

La doar două zile după ce președintele Iohannis s-a întors din SUA, unde convenise cu președintele Trump o declarație comună care vorbea de anticorupție, stat de drept și rezolvarea problemelor din legislația offshore, Dăncilă și-a pus mâinile-n șold. Ca o autentică precupeață de Videle i-a dat o replică ce s-a vrut distrugătoare: ”Președintele și-a dat cu părerea, pentru că toate aceste lucruri le poate face doar guvernul”.

Ridicolul bruștei emancipări a lui Dăncilă față de Dăncilă a pălit însă în față faptelor comise de aceeași Dăncilă.

La presiunea baronilor și a propriului anturaj, premierul a comis vineri câteva gesturi extrem de semnificative pentru conturarea adevăratului său profil politic.

– a eliminat-o din guvern pe Ana Birchall, singurul ministru al Justiției dat de PSD care, prin proiectul de OUG de joi, a încercat să îngreuneze situația penalilor (prin înăsprirea ondițiilor de liberare condiționată)

– a anunțat că vrea să elimine din proiectul de OUG pentru modificarea Codului de Procedură Penală prevederile care înăspresc condițiile de liberare condiționată

– a propus-o ministru al Justiției pe Dana Gârbovan, unul dintre cei mai controversați magistrați din țară, o susținătoare fără rezerve a modificărilor propuse de Liviu Dragnea și Florin Iordache la legislația din justiție

– l-a propus vicepremier pentru probleme economice pe Iulian Iancu, omul-cheie în realizarea legii offshore care a contribuit semnificativ la plecarea compania americană ExxonMobil din România

– l-a propus ministru al Educației pe Șerban Valeca, un PSD-ist moștenit tocmai din guvernul Năstase, recunoscut pentru primitivismul funciar și a naționalismului de grotă în exercitarea funcțiilor la care e abonat de 20 de ani

La nici trei luni după ce a preluat PSD de la condamnatul Dragnea, Dăncilă a demonstrat că nu se deosebește prea mult de mentorul ei. Același dispreț față de valorile occidentale, aceeași apetență pentru apărarea penalilor care îi aduc voturi, aceeași îmbățoșare naționalistă când vine vorba de investitori din Vest.

Viorica Dăncilă a ieșit de sub masca omului de dialog, care clamează consens și înțelegere. Disperată să rămână premier – ultimul job la care poate spera după prestația ei de aproape doi ani – face tot ce-i cer baronii și penalii care colcăie în jurul ei ca să-și păstreze poziția. Și pentru asta riscă să întoarcă România într-o epocă pe care toți o speram terminată.

De ce s-a întâmplat asta? Pentru că pur și simplu PSD nu poate funcționa altfel. Nu se poate schimba, oricât ar mima, oricât ar promite că a învățat din greșeli. E un partid putred, ros de corupție, condus de borfași – vezi mafia uluitoare din județul Olt, ieșită la suprafață odată cu crimele din Caracal. Și Dăncilă nu are cum să scape. Ca să poată fi susținută la prezidențiale, ca să poată rămâne șefă la partid, trebuie să joace așa cum îi cântă baronii.

 
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale