PSD va merge cu Dragnea la Iohannis! Dacă Iohannis refuză vor fi DEMONSTRAȚII! Întâlnire de taină în Teleorman!

PSD va merge cu Dragnea la Iohannis! Dacă Iohannis refuză vor fi DEMONSTRAȚII! Întâlnire de taină în Teleorman!

Condamnatul Dragnea s-a întâlnit joi după amiază, pe domeniul său de la Salcia, din Teleorman, cu toți baronii PSD! Concluzia acestei întâlniri a fost ca PSD să nu renunțe, cu orice preț, la propunerea ca Liviu Dragnea să fie premierul României. În cazul unui refuz al președintelui Klaus Iohannis, deja anunțat, susținătorii PSD vor fi scoși în stradă. Acesta va fi primul pas. Însă deviza este: Cu Liviu până la capăt!

Atenție, planul nu este ca Iohannis să fie transformat într-un erou, ci într-un papițoi care să le cerșească mila de a mai rămâne în funcție.

Joi seara, la Antena 3 a și început „pregătirea” poporului PSD. Deja Dragnea l-a depășit pe Iohannis la încredere!

Un nou „sondaj” Avangarde, realizat de data aceasta după alegerile parlamentare din decembrie 2016, a fost prezentat în „exclusivitate” joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Întrebarea esențială la care s-a dorit răspunsul a fost pe cine vor românii premier.

Astfel, românii au răspuns:
Liviu Dragnea - 44%
Victor Ponta - 19%
Gabriela Firea - 10%
Vasile Dîncu - 6%
Călin Popescu Tăriceanu - 4%

La întrebarea ”Dvs credeți că, pentru România, guvernul lui Dacian Cioloș a fost...”, respondenții au spus: un lucru rău - 60%, un lucru bun - 13%, nu pot aprecia - 27%.

Dragnea conduce în topul încrederii în politicieni, Iohannis scade ușor

De asemenea, la întrebarea ”Dvs personal ce părere aveți despre următorii lideri politici”, românii au răspuns:

Liviu Dragnea - 48%
Călin Popescu Tăriceanu - 47%
Victor Ponta - 46%
Klaus Iohannis - 41%
Traian Băsescu - 31%
Nicușor Dan - 23%
Alina Gorghiu - 21%
Kelemen Hunor - 12%

O altă întrebare a fost ”Cui credeți că i se datorează victoria PSD în alegeri?”

Liviu Dragnea - 38%
Întregii echipe de conducere PSD - 23%
Victor Ponta - 7%
Altcuiva - 24%
Nu pot aprecia - 8%

Potrivit lui Marius Pieleanu, sondajul a fost realizat în perioada 13-14 decembrie, pe un eșantion de 780 de persoane, de 18 și peste 18 ani. Sondajul a fost făcut telefonic, iar marja de eroare este de 3,51%.

Liviu Dragnea: Prevederea din Legea 90/2001 este o abolire, o decădere pe viaţă din dreptul de a fi ales 

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat joi seară că o persoană care are dosar penal poate fi numită premier sau ministru, în ciuda existenței acestor probleme penale.

Liderul PSD a susținut că prevederile legale care se referă la incompatibilități se aplică doar în cazul în care o persoană are de ales între două funcții. Dar în cazul miniștrilor sau a premierului, aceștia sunt aleși, prin votul Parlamentului - în sensul că Parlamentul votează lista membrilor Guvernului.

Dragnea a subliniat, cu aluzie la decizia pe care o va lua Klaus Iohannis, că persoana care nu ține cont de rezultatul alegerilor din 11 decembrie "încalcă democrația și suveranitatea poporului”.

”PSD nu vrea să încalce nicio lege și nici Constituția”, iar jurnaliștii i-au replicat: ”Înseamnă că nu veți fi dumneavoastră premierul PSD?”, iar liderul PSD a replicat: ”Nu vă grăbiți, chiar nu vă grăbiți”.

Dragnea, a declarat, miercuri, că prevederea din legea “cu condamnaţii penal” nu poate fi considerată o incompatibilitate sau o restrângere a drepturilor fundamentale, deoarece restrângerea implică „o perioadă bine determinată în timp”, iar acea prevedere este „o abolire, o decădere pe viaţă”.

„Vreau să lămurim câteva noţiuni: prevederea din legea cu condamnaţii penal nu poate fi considerată o incompatibilitate. Incompatibilitatea presupune posibilitatea de a opta; eşti undeva într-o poziţie, dacă vrei în Guvern, poţi să pleci de acolo”, a afirmat Liviu Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PSD a ţinut să precizeze că „nu este nici măcar o restrângere a drepturilor fundamentale şi aici vorbim de dreptul de a fi ales pentru că membrii Guvernului sunt votaţi de Parlament, deci sunt aleşi”.

„Nu putem vorbi nici măcar de o restrângere a acestor drepturi pentru că restrângerea implică o perioadă bine determinată în timp. Practic, acea prevedere din lege este o abolire, este o decădere pe viaţă. Ceea ce în nicio democraţie constituţională nu este posibil”, a subliniat liderul social-democratilor.

Liviu Dragnea a mai spus că PSD nu va iniţia nicio procedură în Parlament sau la CCR pentru a modifica Legea 90/2001

„Acea lege a fost adoptată în 2001, în Guvern, fără să aibă avizul Ministerului Justiţiei. Cu toate astea, aşa cum am mai spus PSD nu va iniţia nicio procedură la CCR sau în Parlament pentru a modifica acea lege. Dacă Avocatul Poporului va lua sau nu decizia de a ataca la CCR acea prevedere este numai decizia dumnealui”, a subliniat preşedintele PSD. 

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat marţi, pentru News.ro, că cetăţenii au trimis solicitări pentru sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la Legea 90/2001 care îi interzice liderului PSD, Liviu Dragnea, să fie premier, motiv pentru care instituţia pe care o conduce face o primă evaluare pentru a vedea dacă există motive să se sesizeze din oficiu în acest caz.

Legea 90/2001 prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”